Din cuprinsul articolului
Parkinson este una dintre acele boli care, deși nu poate fi prevenită, poate fi îngrijită pe tot parcursul vieții, astfel încât să nu fie atât de gravă.
În acest sens, cercetătorii de la Departamentul Clinic de Neuroscience de la Universitatea din Cambridge au dezvăluit rezultatele comparative ale unui studiu.
„Scalarea și urmărirea longitudinală a participanților la Biobank din Marea Britanie oferă dovezi ale declinului cognitiv și funcțional cu ani înainte ca simptomele să devină evidente în mai multe boli neurodegenerative”, au spus ei în rezultatele publicate în Jurnalul Asociației Alzheimer.
Din această constatare, specialiștii spun că „identificarea, inclusiv modificările cognitive și funcționale înainte de diagnosticare, ar putea îmbunătăți selecția trialurilor de tratament preventiv și precoce care modifică boala”.
Mai exact, ei au descoperit că persoanele care au dezvoltat Alzheimer sau demență frontotemporală au avut rezultate mai proaste la ceea ce poate fi clasificat drept cinci semne timpurii.
În plus, în studiu au fost sugerate modificări patologice precoce la pacienții care urmează să fie diagnosticați.
„Procesele fiziopatologice ale bolilor neurodegenerative încep cu ani înainte de diagnosticare. Cu toate acestea, modificările prediagnostice ale cogniției și ale funcției fizice nu sunt bine înțelese, în special în bolile neurodegenerative sporadice.”
De aceea au insistat că nu este atât de clar dacă acest lucru se traduce prin deteriorarea cogniției sau a funcției zilnice.
„Există dovezi ale uitării accelerate înainte de diagnosticare la purtătorii de mutații familiale AD, în timp ce apatia și disfuncția executivă apar devreme la persoanele care poartă mutații FTD.
Cu toate acestea, funcțiile cognitive și comportamentale generale rămân aproape normale dacă sunt susținute de o reorganizare a rețelei funcționale a creierului.
Nu este clar dacă modificările cognitive și ale funcției fizice în bolile neurodegenerative sporadice sunt detectabile înainte de apariția simptomelor și cu cât timp înainte de un diagnostic sunt identificabile”, au spus aceștia, potrivit Semana.
Honorius Prigoană, fiul cel mare al omului de afaceri, a anunţat că tatăl lui, Silviu…
Administrația Națională de Meteorologie anunță că vremea se va răci în toată țara, în special…
Această plantă care se găseşte din belşug şi în România ajută la combaterea răcelilor și…
În decembrie 2024, peste 2.200.000 de pensionari din România vor beneficia de o creștere de…
După reexaminarea avizului său inițial, Comitetul pentru medicamente de uz uman al EMA (CHMP) a…
Pe 15 noiembrie 2024, Luna Plină în Taur aduce schimbări majore în destinul zodiilor, fiind…