Din cuprinsul articolului
Vitamina B12 este un nutrient esențial care joacă un rol foarte important în susținerea unor funcții importante ale corpului, inclusiv producția de globule roșii, funcția nervoasă și sinteza ADN-ului. Anemia, problemele neurologice și tulburările cognitive sunt doar câteva dintre problemele de sănătate care pot rezulta dintr-o lipsă de vitamina B12 în organism și, dacă nu sunt gestionate la timp, aceste probleme de sănătate pot duce în continuare la complicații grave de sănătate, care se pot transforma, de asemenea, fatal.
Cum să știi dacă suferi de sindromul deficitului de vitamine B12? Ei bine, ori de câte ori este ceva în neregulă în organism, dă semnale că trebuie să citești și să înțelegi momentul potrivit pentru a solicita asistență medicală pentru a o rezolva.
În cazul deficienței de B12, organismul transmite câteva semne și simptome revelatoare pe care nu trebuie să le ignorăm niciodată.
Unele dintre aceste semne ale deficitului de vitamina B12 pot apărea și pe față, brațe și piele. Iată o listă cu câteva dintre ele:
Crearea celulelor roșii din sânge, care furnizează oxigen țesuturilor corpului, depind de vitamina B12.
Anemia, care poate rezulta atunci când corpul dumneavoastră suferă de deficit de vitamina B12, vă poate face să vă simțiți obosit și epuizat.
Funcția sistemului nervos depinde de vitamina B12. Amorțeala și furnicăturile în mâini și picioare pot rezulta din leziunile nervoase cauzate de o deficiență de vitamina B12.
Melanina, pigmentul responsabil pentru culoarea pielii, poate fi produsă numai atunci când este prezentă vitamina B12. Este posibilă iluminarea pielii din cauza deficienței de vitamina B12.
Sănătatea limbii depinde și de cantitatea de vitamina B12 prezentă în organism.
Glosita, denumită uneori limba netedă, poate rezulta dintr-o deficiență de vitamina B12. Nu treceți niciodată cu vederea această situație, deoarece poate duce la probleme semnificative de sănătate.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…