Sari la conținut

5 pasi prin care poti mentine colesterolul la un nivel normal (P)

  • de
Arterin
Arterin
Arterin

Cand auzim cuvantul “colesterol” ne gandim imediat ca ceva este in neregula cu organismul nostru, ca nu ar mai trebui sa mancam grasimi animale sau dulciuri. Corect, insa putini stiu ca el, colesterolul, este de doua tipuri: bun (HDL) si rau (LDL). Iar acest „inamic public”(LDL-ul sau colesterolul rau) poate provoca nenumarate tragedii.

Colesterolul este un tip de grasime care se regaseste in sange. El provine din doua surse: 75% se fabrica in ficat, iar 25% provine direct din alimente. Cu totii avem colesterol, pentru ca organismul nostru are nevoie de o anumita cantitate de colesterol pentru functionarea optima a celulelor corpului si pentru a produce hormoni importanti. Aceasta este partea buna a colesterolului.

 

Cu toate acestea, prezenta unui nivel ridicat de colesterol rau in sange reprezinta un risc cardiovascular major, marind considerabil sansele de aparitie a bolilor cardiace severe sau a bolilor vasculare cerebrale. Una dintre cele mai bune metode de a preveni bolile cardiovasculare consta in mentinerea colesterolului in limite normale. Iata cum anume puteti face asta:

 

  1. Renuntati la grasimile saturate

Ce sunt acelea grasimi saturate? Asa cum colesterolul este de doua tipuri, grasimile se impart si ele in doua categorii: grasimi saturate si grasimi nesaturate. Daca valorile colesterolului LDL sunt crescute, medicul va recomanda sa eliminati grasimile, sa nu mai mancati gras. Bine, bine, va veti spune, si-atunci ce altceva puteti manca?

Pentru reducerea nivelului de colesterol LDL este necesar sa eliminati din alimentatia voastra grasimile saturate. Aceste grasimi se gasesc in produsele animale, cum ar fi carnea de porc, carnea de vita, cea de miel, grasimea de pasare, laptele si produsele lactate produse din lapte integral, precum si untul sau smantana. Dintre produsele vegetale care contin grasimi saturate fac parte si uleiul de cocos, uleiul de palmier si untul de cacao. Asadar, atentie la produsele care contin grasimi saturate! Consumati-le cu „zgarcenie” si cresteti cantitatea de legume si fructe. Pe de alta parte, aveti voie si chiar este recomandat sa consumai grasimi nesaturate. Consumul acestor grasimi poate reduce nivelul colesterolului din sânge. Grasimile nesaturate provin din peşte, in special somon, pastrav, hering, seminte, nuci si uleiuri vegetale: soia, porumb, floarea-soarelui, masline.

 

 Fructele si legumele sunt si ele ideale pentru mentinerea unui nivel optim al colesterolului.

 

 

  1. Renuntati la fumat

Cu toate ca fumatul are mai multe efecte negative asupra corpului, in general, si circulatiei sangelui, in particular, multi nu cunosc legatura exacta pe care fumatul o are cu colesterolul. Fumatul diminueaza valorile colesterolului bun, datorita efectului de inhibare pe care acesta il are asupra functionarii ficatului. Totodata, fumatul contribuie la cresterea valorilor colesterolului rau si a trigliceridelor in organism.

 

  1. Faceti sport, sport si iar sport…sau macar plimbati-va cu regularitate

Miscarea este buna pentru sanatate. Cu cat mai multa, cu atat mai bine. Studiile arata ca sportul ajuta la cresterea colesterolului „bun“ HDL. Important este sa faceti regulat miscare, de cateva ori pe saptamana. Doar astfel veti avea rezultate pe termen lung si veti reusi sa reduceti valoarea colesterolului rau. In cazul persoanelor cu valori mari ale colesterolului si ale glicemiei, cu boli cardiovasculare deja instalate, medicii recomanda practicarea unui tip de sport prin care miscarile sa permita mentinerea pulsului si a respiratiei cam la acelasi nivel.

 

  1. Repetati analizele de sange la perioade regulate de timp

Cresterea colesterolului este normala dupa varsta de 20 de ani si devine din ce in ce mai periculoasa pe masura ce inaintam in varsta. In plus, este recomandat ca toti adultii care au peste 20 de ani sa isi determine profilul lipidic cel putin o data la 5 ani. In cazul in care valorile pe care le obtineti la prima determinare sunt anormale, atunci este bine sa faceti analizele mai des, la indicatia si sub controlul medicului. La barbati, nivelul de colesterol trece de limitele normale in general dupa varsta de 50 de ani, in timp ce la femei, colesterolul ramane scazut pana la menopauza, dupa care se observa frecvent o crestere accentuata a acestuia.

 

  1. Discutati cu medicul vostru despre diverse optiuni terpeutice pentru scaderea colesterolului, inclusiv despre Arterin

Arterin este o solutie eficienta si bine tolerata pentru gestionarea colesterolului. Dovedit clinic, acesta reduce semnificativ riscurile bolilor cardiovasculare. Substanta sa activa este monacolina K, extrasa din drojdia rosie de orez.

Drojdia rosie de orez provine dintr-o ciuperca rosie cultivata pe orez. Ea contine, printre alti componenti, 9 monacoline, dintre care monacolina K, o molecula naturala care inhiba producerea de colesterol. Monacolina K se aseamana oarecum, din punct de vedere chimic, cu statinele utilizate în mod obisnuit pentru controlul colesterolului, fiind folosita ca model pentru producerea de statine chimice. Totodata, monacolina K asigura întretinerea concentratiilor normale de colesterol LDL din sange, in cazul dislipidemiilor incipiente sau moderate.

Potrivit unui studiu efectuat in Belgia pe 800 de pacienti, Arterin reduce cu 22% nivelul de colesterol LDL si cu 17% nivelul colesterolului total, chiar din cea de-a doua luna de administrare si mentine pe termen lung nivelul normal al colesterolului.

Dr. Rodica Tanasescu, Presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei, mentioneaza ca ,,dincolo de faptul ca ar trebui sa avem un stil de viata benefic sanatatii, sa fim precauti si sa ne facem analizele constant, este necesar sa mergem la medicul nostru si sa ne informam in permanenta. Acum avem la indemana o alternativa terapeutica adresata pacientilor cu valori ridicate ale colesterolului rau (LDL) –  Arterin. Este un supliment alimentar adresat in primul rand pacientilor asimptomatici cu dislipidemii usoare sau moderate, dar si pacientilor cu intoleranta la statine, pacientilor cu afectare hepatica importanta ce au contraindicatii la tratamentul cu statine sau celor care refuza tratamentul cu statine”.

 

Arterin, singurul supliment alimentar de acest fel de pe piata romaneasca, este ideal pentru pacientii care au probleme cu colesterolul si pentru care medicul nu recomanda inca inceperea tratamentului cu statine. Mai multe informatii despre Arterin puteti gasi aici: http://www.arterin.ro/arterin/

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel