Dorinta de a manca dulciuri este cauzata uneori de carente de crom, magneziu sau de zinc. Alteori, ea semnaleaza o problema de natura psihica.
Pofta de dulciuri nu ar fi o problema atat de mare daca le-am consuma pe acelea care contin zaharuri cu eliberare lenta, care se gasesc, de exemplu, in fructe. Ele ne asigura un nivel constant de energie, pe o perioada mai lunga.
Insa pentru multe persoane, dulce inseamna prajituri si bomboane cu zahar alb, rafinat. Acesta face parte din categoria zaharurilor cu eliberare rapida, care ne cresc intr-un timp foarte scurt glicemia, dar care o si scad la fel de rapid.
Consumand asemenea zaharuri, care provoaca variatii foarte bruste ale glicemiei, ne expunem riscului de a face diabet. De aceea, este bine sa limitam aceste pofte, mai ales daca ele ne trimit catre zaharurile nesanatoase, iar pentru reusi acest lucru, este important sa aflam cauza lor.
Iata care poate fi ea:
1. Esti obosita. Pofta de dulce este intiparita in genele noastre. Suntem programate genetic sa mancam alimente care contin zaharuri, pentru acestea sunt o sursa importanta de energie. Oboseala este de multe ori consecinta scaderii nivelului glicemiei din sange, iar organismul nostru reactioneaza la aceasta modificare prin cresterea apetitului pentru dulce.
Continuarea pe Lyla.ro
Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…
Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…
Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…
Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…
Diagnostic crunt pentru un actor celebru. Vestea că un mare actor american are cancer a…