5 motive pentru care ar trebui să dansezi pentru o sănătate mai bună

Dansează pentru o sănătate mai bună. Dansul este recomandat pe scară largă de medicii din întreaga lume pentru o mai bună sănătate mentală și fizică.

Dansul este, de asemenea, considerat o alternativă distractivă la sală și alergare. Există mai multe forme de dans, cum ar fi Zumba, aerobic, pole dance și freestyle, care au ajutat milioane de oameni să slăbească. A face jazz, o altă formă de dans, este cunoscută și sub numele de jazzercise, echivalându-l cu o sesiune de antrenament intens.

Dansul nu înseamnă doar să te miști în ritmul muzicii. De asemenea, implică să faci yoga și să faci stretching pentru un corp flexibil pentru a crește abilitățile de dans. Un studiu realizat de National Institutes of Health sugerează că dansul poate avea mari beneficii fiziologice și psihologice și îl vede ca o alternativă la activitățile fizice tradiționale.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

5 beneficii surprinzătoare ale dansului pentru sănătate

Dansul poate fi considerat un exercițiu fericit, pentru că, de obicei, dansăm în ocazii fericite, exprimându-ne emoțiile. Iată care sunt beneficiile dansului pentru sănătate:

  • Îmbunătățește sănătatea plămânilor: Medicii le recomandă persoanelor cu boli pulmonare cronice, precum astmul și boala pulmonară post tuberculoză, să folosească dansul ca activitate fizică. De asemenea, poate ajuta la reducerea simptomelor bolii pulmonare obstructive cronice, o afecțiune care blochează fluxul de aer și provoacă dificultăți de respirație. Se sugerează că dansul poate îmbunătăți ritmul cardiac și nivelul de oxigen la pacienții cu plămâni.
  • Menține greutatea corporală: Mulți oameni în trecut au renunțat la formele tradiționale de exerciții, cum ar fi gimnastică sau ciclism, în detrimentul dansului, deoarece consideră că le este cel mai bine. Ajută la arderea caloriilor și la menținerea unei greutăți corporale bune. Studiile sugerează că dansul hip hop singur poate arde 207 calorii în 30 de minute. Prin urmare, pentru a vă menține greutatea corporală, puteți trece la dans în timp ce vă bucurați de el.

Dansează si fii sanatos!

  • Îmbunătățește sănătatea cardiovasculară: British Heart Foundation spune că oamenii care dansează sunt mai puțin probabil să moară din cauza bolilor cardiovasculare. Dansul îmbunătățește capacitatea inimii de a pompa mai mult sânge, rezultând o cantitate mai mare de oxigen în organism.
  • Eliberarea emoțiilor blocate: Dansul poate fi terapeutic și vindecător pentru persoanele cu probleme de sănătate mintală. Potrivit American Dance Therapy Association, dansul este o abordare holistică a bunăstării. Uneori, stresul, anxietatea, nervozitatea sau orice emoție netransformată sunt prinse în părți ale corpului, cum ar fi fesieri, umeri, brațe și stomac.
  • Depresia: Dansul nu are reguli atâta timp cât îl faci din pură bucurie și plăcere. Dansul îmbunătățește circulația sângelui și crește aportul de oxigen în organism. Acest lucru ajută creierul să elibereze hormonii fericiți precum endorfinele și dopamina din organism. Dansul este o activitate distractivă și poate ajuta persoanele cu depresie. Reduce stresul și anxietatea. Unii oameni merg și la terapie prin dans pentru a-și trata depresia.

Recent Posts

HOROSCOP 6 noiembrie 2024. O perioadă de bun augur!

Horoscopul zilei de miercuri, 6 noiembrie 2024, spune că nativii din zodic traversează o perioadă…

3 ore ago

De ce este data de 11/11 atât de specială? Descoperiți secretele acestei date și cum puteți beneficia de portalul energetic!

V-ați uitat vreodată la ceas de mai multe ori în timpul zilei exact la 11/11?…

4 ore ago

STUDIU. Persoanele cu această grupă de sânge îmbătrânesc mai greu

Într-un nou studiu, oamenii de știință americani au descoperit o legătură între viteza de îmbătrânire…

4 ore ago

Dr. Mihaela Bilic dezvăluie cum poate fi crescută sănătos imunitatea copiilor

Medicul nutriționist Mihaela Bilic face o serie de recomandări părinților pentru o imunitate mai bună…

4 ore ago

OMS pregăteşte noi vaccinuri pentru 17 agenţi patogeni

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat în premieră o listă care cuprinde 17 agenţi…

5 ore ago

Există viață după moarte? Ce simt oamenii care sunt pe moarte

Sam Parnia, profesor asociat la Langone Medical Center din cadrul Universității din New York, a…

5 ore ago

Citeste si: