Din cuprinsul articolului
5 moduri simple de a ameliora uscăciunea vaginală.
Două din trei femei experimentează uscăciunea vaginală, după vârstă de 60 de ani. Acest simptom neplăcut poate fi o consecinţă a numeroşi factori, precum menopauza, modificările hormonale, anxietatea, anumite medicamente sau folosirea unor şerveţele intime care irită ţesutul delicat al vaginului.
De asemenea, se află la baza durerii resimţite în timpul actului sexual. Uscăciunea vaginală te face să te simți mai inconfortabil decât de obicei „acolo jos”, dar trebuie să știi că sunt căi prin care disconfortul poate fi redus.
Săpunurile dure și parfumate pot îndepărta stratul delicat de suprafață de celule ale pielii care mențin țesuturile vaginale suple și umede. Este timpul să faci o schimbare în modul de igienă.
Când vine vorba de combaterea uscăciunii vaginale, apa este cheia. Introducerea în șase până la opt pahare de apă – sau alte băuturi fără cofeină, nealcoolice – previne deshidratarea, care agravează uscăciunea.
Fitoterapeuții au recomandat de mult timp ceaiul natural dulce din semințe de schinduf pentru a combate uscăciunea vaginală, pe lângă o serie de beneficii pentru sănătate, cum ar fi creșterea libidoului, reglarea zahărului din sânge și reducerea inflamației. Iată un ingredient care face totul!
Pentru a prepara:
Spre deosebire de lubrifianți, care oferă doar ameliorarea pe termen scurt a uscăciunii în timpul actului sexual, cremele hidratante vaginale au acțiune prelungită și vă prelungesc ușurarea în timp.
Anumite medicamente, inclusiv antihistaminice, antidepresive, pilula și medicamentele care tratează hipertensiunea arterială, ulcerele și vaginita, pot provoca uscăciune și disconfort, iar multe femei nici măcar nu știu asta.
Poate fi momentul perfect pentru a vă întreba medicul despre posibilele alternative, astfel încât să puteți găsi ușurare. Amintiți-vă că ar putea dura ceva timp pentru a vedea o schimbare acolo după ajustarea medicamentelor sau a dozelor.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…