Din cuprinsul articolului
Descoperiți modalități naturale eficiente de a scădea purinele din corpul dumneavoastră și de a reduce nivelul ridicat de acid uric. Aflați despre schimbările dietetice, băuturile benefice și sfaturile privind stilul de viață pentru a preveni guta și a îmbunătăți starea generală de sănătate.
Acidul uric este produs în organism atunci când se descompun purinele obținute din anumite alimente și băuturi. Reducerea acidului uric poate gestiona guta prin modificări ale dietei, medicamente și suplimente și poate preveni atacurile dureroase ale acesteia. Guta apare de obicei atunci când prea mult acid uric formează cristale în picioare, degete și alte articulații. Acidul uric ridicat este, de asemenea, legat de calculii renali și de diverse boli renale cronice. Unele studii sugerează că ar putea fi legat de hipertensiunea arterială și insuficiența cardiacă.
Un simptom colectiv al acidului uric ridicat sunt diabetul, accidentul vascular cerebral, bolile de inimă etc. Acest articol aprofundează modalitățile naturale de a reduce nivelul ridicat de acid uric din organism. Continuați să citiți.
De la evitarea alcoolului și a băuturilor zaharoase până la menținerea unei greutăți sănătoase, iată câteva modalități naturale de a scădea nivelul ridicat de acid uric din corpul dumneavoastră.
Purinele se găsesc în anumite alimente care se sparg în corpul tău pentru a produce acid uric. Consumul prea multor alimente bogate în purină poate provoca niveluri ridicate de acid uric în corpul dumneavoastră. Unele alimente bogate în purine pe care trebuie să le limitați includ:
Alimentele cu conținut moderat de purine includ:
Consumul mai multor alimente cu conținut scăzut de purină poate ajuta la reducerea nivelului de acid uric.
Ar trebui să anulați medicamentele care cresc nivelul acidului uric, cum ar fi:
Discutați cu medicul dumneavoastră pentru o schimbare a medicamentelor, dacă este cazul. Nu încercați să le schimbați pe cont propriu.
Un corp sănătos și în formă vă ajută să reduceți nivelurile ridicate de acid uric din organism pentru a îmbunătăți starea generală de sănătate. Încercați să fiți mai activ fizic și concentrați-vă asupra obiectivelor de sănătate pe termen lung, având o dietă echilibrată și alegând alimente bogate în nutrienți.
Consumul de băuturi dulci sau băuturi zaharoase, cum ar fi sifonul, sucul dulce, sau consumul de alcool mai mult crește riscul de gută. Aceste băuturi adaugă calorii suplimentare care duc la creșterea în greutate și probleme metabolice care cresc nivelul de acid uric.
Există multe băuturi care ajută la scăderea nivelului ridicat de acid uric în mod natural, dar apa este considerată cea mai bună pentru a elimina toxinele și acidul uric. Cafeaua este, de asemenea, asociată cu scăderea nivelului ridicat de acid uric. Ceaiul verde este benefic datorită antioxidanților săi, iar sucurile precum cireșele și apa cu lămâie pot ajuta la reducerea nivelului de acid uric pentru a preveni crizele de gută, scrie The Health Site.
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…
Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…
Vești noi pentru seniori. Seniorii cu venituri mai mici de 3.000 de lei ar putea…