Vasectomia este o procedură exclusiv pentru bărbaţi şi o metodă contraceptivă de lungă durată pentru cupluri. Vasectomia este o operaţie, care le păstrează bărbaţilor capacitatea de a activa sexual, însă, fără a putea lăsa o femeie gravidă.
Iată care sunt principalele MITURI şi de ce anume se tem bărbaţii cel mai mult
1. Nu voi putea ejacula după vasectomie
Dacă ai putut să ejaculezi înainte de vasectomie, vei putea să o faci şi după aceasta. Lichidul seminal este produs în prostată şi în vasele seminale, care nu sunt tăiate în timpul vasectomiei. Lichidul care vine din testicule reprezintă mai puţin de 1% din cantitatea totală de spermă care se ejaculează în total.
2. Vasectomia îmi va scădea nivelul de testosteron
Parţial adevărat, testiculele produc spermă şi testosteron, însă, testiculele transportă testosteronul în sistemul sanguin, iar scăderea acestuia nu este o consecinţă a vesectomiei.
3. Vasectomia o să-mi dea cancer de prostată
Acesta este un mit, care a început cu 15 ani în urmă, în medicina de specialitate. Cancerul de prostată nu are nimic de-a face cu sperma. Bărbaţii care fac o vasectomie, vor fi mult mai mult monitorizaţi decât cei care nu fac o astfel de operaţie, dar doar pentru vasectomie şi nu din cauza cancerului de prostată.
4. Vasectomia îmi va tăia producţia de spermă
Vasectomia doar blochează producţia de spermă. Organismul va produce în continuare lichid seminal, doar că nu va avea unde să se ducă. Dacă un bărbat nu ejaculează pentru 5 zile, lichidul seminal va muri, apoi, spermatozoizi noi se vor produce. După vasectomie, se întâmplă acelaşi lucru, indiferent dacă sperma este evacuată sau nu.
5. Este mai uşor pentru femeie să îşi lege trompele uterine
Legarea trompelor uterine se face sub anestezie epidurală şi are o rată a complicaţiior post-operatorii mult mai mare, decât o vasectomie care durează 10-20 de minute
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…