Din cuprinsul articolului
Alergiile alimentare sunt adesea înțelese greșit, chiar dacă recunoașterea lor și educația despre această afecțiune este în creștere. Vedeți dacă ați auzit – sau ați crezut – vreunul dintre următoarele mituri despre alergiile alimentare.
Această afirmație este falsă, deoarece există mai multe probleme care pot apărea după consumul de alimente specifice, dintre care majoritatea nu au legătură cu alergia.
Adevăratele alergii la alimente sunt reacții imunologice care implică clasa de imunoglobuline (proteine care ajută la răspunsul imun al organismului), cunoscută sub numele de imunoglobuline (Ig) E.
Alte tipuri de reacții la alimente care nu sunt alergii alimentare includ intoleranțe alimentare (cum ar fi lactoza sau laptele), intoxicații alimentare și reacții toxice.
Prevalența alergiei alimentare în populație este mult mai mică decât prevalența reacțiilor adverse la alimente. Se estimează că alergiile alimentare adevărate apar la 2% până la 5% din populație.
Pe măsură ce cresc, unii copii pot tolera alimentele care au provocat anterior reacții alergice. Acest lucru este mai probabil să se întâmple în cazul alergiilor la lapte, ouă și grâu, în care severitatea reacțiilor (sau simptomelor) poate scădea până la sfârșitul copilăriei.
Nu este clar în toate cazurile, însă, dacă simptomele îmbunătățite sunt un indiciu că alergia a dispărut. Alergia la arahide este cel mai puțin probabil să dispară.
Pentru a determina dacă o alergie alimentară a dispărut după o perioadă corespunzătoare de eliminare strictă (de obicei mai mare de un an), o provocare orală trebuie efectuată de un alergolog calificat.
Alergia la arahide este alergia alimentară cel mai probabil să aibă ca rezultat reacții anafilactice (reacții alergice severe, potențial fatale), dar doar aproximativ 0,6% din populație este afectată de alergia la arahide. Cele mai frecvente alergii alimentare raportate de adulți sunt alergiile la fructe și legume.
Alergiile la fructe și legume se pot dezvolta mai târziu în viață din cauza asemănărilor dintre proteinele din fructe și legume cu alergenii din aer, cum ar fi polenul. Alergenii din aer determină organismul să producă Ig E, iar Ig E apoi reacționează cu proteinele similare din fructe și legume.
Desensibilizarea la anumiți alergeni prin injectarea unor cantități mici de extracte ale alergenului pe o perioadă lungă de timp a reprezentat o terapie eficientă pentru anumite alergii (cum ar fi alergiile la polen). Cu toate acestea, nu există dovezi științifice că aceste injecții pot preveni reacțiile alergice la alimente.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…