5 metode simple pentru ameliorarea uscăciunii ochilor

Ameliorarea uscăciunii ochilor. Sindromul de ochi uscat este o afecțiune comună, în care glandele lacrimale nu fac suficiente lacrimi sau nu au suficientă umiditate pentru a fi sănătoase și a funcționa corect.

O programare pentru un examen oftalmologic ar trebui programată atunci când o persoană prezintă simptome severe care nu s-au mai întâmplat până acum.

Trucul simplu pentru sănătatea ochilor

Sindromul de ochi uscat e o problemă frecventă din cauza utilizării îndelungate a telefoanelor și laptopurilor în ultimii ani. Semnele de ochi uscați ar fi:

  • disconfortul,
  • iritația, 
  • încețoșarea vederii.

Dr. Allan Mandell sugerează o soluție simplă pentru protejarea ochilor, și anume să clipești timp de un minut pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor de ochi uscat.

Mandell explică că a petrece ore îndelungate privind ecranele sau a fi în medii uscate ne poate face să clipim mai puțin, ceea ce provoacă ochi uscați și iritați. El sugerează că practicarea intenționată a exercițiilor de clipire poate ajuta la deschiderea glandelor Meibomian, care sunt glande minuscule producătoare de ulei în partea de sus a pleoapelor și sunt cruciale pentru menținerea ochilor umezi.

Acest act simplu poate răspândi lacrimile uniform pe suprafață, prevenind uscarea și disconfortul.

„Închideți ochii ușor pentru câteva secunde. Deschideți-i apoi larg. Clipiți rapid. Începeți să clipiți, stimulând producția de lacrimi pentru a vă menține ochii bine lubrifiați. Sper că acest lucru va ajuta să aveți o zi grozavă”, este sfatul lui Mandell.

5 metode pentru protejarea ochilor uscați

Să explorăm cum puteți minimiza sau preveni simptomele ochiului uscat:

  1. Picături pentru ochi – Este unul dintre cele mai comune tratamente pentru ochi uscați. În funcție de starea dumneavoastră, specialistul în ochi vă poate recomanda un anumit tip de picătură. Nu toate picăturile pentru ochi sunt la fel și este important să utilizați picături fără conservanți, deoarece sunt de obicei mai eficiente pentru ochi.
  2. Compresă caldă – Folosiți o mască caldă pentru ochi pe pleoapele închise dimineața și seara. Aceste măști pot fi încălzite în cuptorul cu microunde. Țineți-o ușor pe pleoapele închise timp de câteva minute și mai târziu, clipiți puternic de câteva ori pentru a răspândi umezeala.
  3. Îndepărtați contactele înainte de culcare – Cu excepția cazului în care lentilele dvs. de contact sunt concepute pentru utilizare peste noapte, scoateți-le întotdeauna înainte de a merge la culcare. Îndepărtarea lor mai devreme decât de obicei poate oferi ochilor suficient timp pentru a respira.
  4. Rămâneți hidratat – Deshidratarea este un alt motiv care ar putea duce la uscarea ochilor. Bea cel puțin un pahar de apă pe parcursul zilei vă poate ajuta să vă mențineți ochii hidratați.
  5. Urmați regula 20-20-20 – Ecranele telefonului sau laptopului ne pun presiune asupra ochilor. Pentru a preveni uscarea, după fiecare 20 de minute de timp pe ecran, faceți o pauză de 20 de secunde și focalizați-vă ochii pe un obiect aflat la cel puțin 20 de metri distanță pentru a vă relaxa ochii.

Recent Posts

Hepatita autoimună poate apărea la oricine. Vasele de sânge sparte pe picioare, unul din semnele alarmante

Hepatita autoimună este o afecțiune cronică rară a ficatului, în care sistemul imunitar începe să…

26 de minute ago

Avertizarea meteo: Un nou ciclon lovește Europa. Sunt așteptate furtuni puternice în aceste zone din România

Avertizarea meteo. Un nou ciclon format în bazinul Mediteranei își face simțită prezența în sudul…

55 de minute ago

Măsuri cheie pentru combaterea fumatului propuse de un chirurg oncolog. Rolul alternativelor fără fum

În cadrul celui de-al 7-lea Summit Privind Reducerea Efectelor Nocive ale Fumatului, desfășurat pe 16…

o oră ago

Cele trei zodii care se căsătoresc după 40 de ani. Își găsesc târziu sufletul-pereche

Există anumite zodii care tind să amâne căsătoria până la vârste mai înaintate, trecând chiar…

2 ore ago

Sunt misterioase și grave! Boli greu de diagnosticat

Atunci când un pacient intră pe ușa unui cabinet de consultații, el se așteaptă ca…

2 ore ago

Fiica secretă a Regelui Charles. Seamănă izbitor cu Prințesa Diana!

Prințesa Diana a murit la 31 august 1997, când avea doar 36 de ani, împreună cu…

3 ore ago

Citeste si: