Deşi, este considerată cel mai curat loc din casă, în bucătărie se ascund o mulţime de bacterii care îţi pun sănătatea în pericol.
Locul în care gătiţi, spălaţi, curăţaţi, tăiaţi, mâncaţi este un adăpost excelent pentru dezvoltarea germenilor.
Iata care sunt cele mai murdare lucruri din bucatarie:
– Cutiile de conserve: dacă vedeţi o conservă care pare gata să explodeze, aruncaţi-o imediat. Astfel de recipiente cu alimente pot conţine bacteria Clostridium botulinum care provoacă botulism şi care prin orice contact sau inhalare poate fi mortală.
– Buretele de vase: bacteriile se pot acumula în buretele de vase dacă nu ave grijă să îl stoarcem şi ă îl lăsăm la uscat. Pentru că un burete este de 200.000 de ori mai murdar decât un colac de toaletă, este bine să îl clătim şi apoi să îl punem în cuptorul cu microunde pentru 5-7 secunde, cu scopul de a distruge bacteriile.
– Frigiderul: bacteriile nu se sperie de temperaturile joase din frigider şi se dezvoltă în voie chiar şi acolo unde credeţi că este mai multă curăţenie decât într-o farmacie. Rafturile şi sertarele din frigider adună bacterii de pe ambalajele alimentelor, dar şi direct de pe alimente. Este indicat să ştergeţi imediat locul în care ceva a curs sau a căzut din ambalaj. De asemenea, este indicat să dezinfectaţi mânerul frigiderului.
Vara, este recomandat să dezinfectaţi şi garnitura care închide etanş frigiderul, întrucât aici se poate dezvolta mucegaiul
– Suportul pentru cuţite: bacteriile pot locui în crăpăturile lemnului. Puneţi o lingură de clor în trei litri de apă pentru a curăţa lemnul de bacterii. Nu uitaţi să clătiţi apoi suportul cu apă din abundenţă.
– Tocatorul pe care obisnuiţii să tăiaţi legume, carne sau alte ingrediente folosite în prepararea mâncărurilor este un hotel de lux pentru bacterii şi germeni, de aceea trebuie să il curăţaţi foarte bine după fiecare utilizare.
Simpla trecere a buretelui de vase peste tocator sub jetul de apă nu este suficientă, ba dimpotrivă. Frecarea buretelui de tocător nu face altceva decât să amestece bacteriile de pe cele două obiecte.
Dacă tocatorul este vechi şi are tăieturi adânci, este cazul să cumpăraţi unul nou. Adânciturile permit bacteriilor să se adăpostească şi să fie greu de îndepărtat. Deşi în general în bucătărie se folosesc tocătoare de lemn, este foarte indicat să vă orientaţi către unul de sticlă, pe care bacteriile nu se pot ascunde.
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…