Din cuprinsul articolului
Ce se întâmplă în creierul tău când mănânci ciocolată. Potrivit unor studii recente, ciocolata poate face parte dintr-o dietă echilibrată. Este o sursă de magneziu, mangan, zinc și seleniu, ceea ce o face o sursă bună de antioxidanți.
Ciocolata a fost analizată asupra modului în care ar putea beneficia funcția creierului uman din cauza prezenței flavanolilor. Flavanolii sunt substanțe pe bază de plante care au efecte antiinflamatorii și antioxidante asupra organismului.
Consumul de ciocolată neagră a fost asociat cu un flux sanguin îmbunătățit, o mai bună funcționare a creierului și un risc redus de a dezvolta boli de inimă. Există elemente dietetice în ciocolată care ajută la gestionarea anxietății și a depresiei și la îmbunătățirea calității vieții.
Știința confirmă că ciocolata neagră oferă beneficii pentru creier și sănătatea mintală, dar asta nu înseamnă că trebuie consumată în exces. Respectați cel mult limita de 1-2 bucăți, de 1-6 ori pe săptămână și asigurați-vă că alegeți un soi fără zahăr care conține cel puțin 70% cacao. Cel mai bine este sa alegeti ciocolata neagră facută cu cât mai puține ingrediente.
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…