5 lucruri care se întâmplă în creierul tău când mănânci ciocolată

Ce se întâmplă în creierul tău când mănânci ciocolată. Potrivit unor studii recente, ciocolata poate face parte dintr-o dietă echilibrată. Este o sursă de magneziu, mangan, zinc și seleniu, ceea ce o face o sursă bună de antioxidanți.

Ciocolata a fost analizată asupra modului în care ar putea beneficia funcția creierului uman din cauza prezenței flavanolilor. Flavanolii sunt substanțe pe bază de plante care au efecte antiinflamatorii și antioxidante asupra organismului.

Consumul de ciocolată neagră a fost asociat cu un flux sanguin îmbunătățit, o mai bună funcționare a creierului și un risc redus de a dezvolta boli de inimă. Există elemente dietetice în ciocolată care ajută la gestionarea anxietății și a depresiei și la îmbunătățirea calității vieții.

Știința confirmă că ciocolata neagră oferă beneficii pentru creier și sănătatea mintală, dar asta nu înseamnă că trebuie consumată în exces. Respectați cel mult limita de 1-2 bucăți, de 1-6 ori pe săptămână și asigurați-vă că alegeți un soi fără zahăr care conține cel puțin 70% cacao. Cel mai bine este sa alegeti ciocolata neagră facută cu cât mai puține ingrediente.

5 lucruri care se întâmplă în creierul tău când mănânci ciocolată

  • Reduce simptomele depresive: Ciocolata ajută la eliberarea diverșilor neurotransmițători fericiți în creier, cum ar fi endorfinele, serotonina și alte opiacee. Este considerat un aliment reconfortant deoarece provoacă emoții specifice și reduce eficient stresul și scade durerea. Endorfinele ajută la atenuarea depresiei, deoarece acționează ca sedative și oferă un sentiment de plăcere și fericire.
  • Crește serotonina: Serotonina este denumită frecvent „hormonul fericirii” deoarece controlează în mod eficient starea de spirit și promovează starea de bine. Astfel, un deficit de serotonină poate duce la depresie și alte boli mentale. Consumul de ciocolată neagră ajută la menținerea echilibrului adecvat al apetitului, activității creierului, anxietății și emoțiilor. Prin urmare, serotonina este recunoscută ca un antidepresiv.
  • Amplifica substanțele neurochimice „euforice”: Feniletilamina, denumită în mod obișnuit amfetamina de ciocolată, este un neurotransmițător unic care modifică nivelul zahărului din sânge și al tensiunii arteriale, provocând un sentiment de vigilență, conștientizare și entuziasm. Ciocolata contine diverse ingrediente psihoactive precum anandamida care genereaza productia de dopamină și produce o senzație de euforie.
  • Reduce inflamația: Flavonoidele au caracteristici antivirale, antitumorale, antiinflamatorii, antialergice și antioxidante care ajută la îmbunătățirea memoriei prin creșterea fluxului sanguin cerebral și a nivelului de oxigen, crescând astfel activitatea electrică a creierului. Flavanolii din cacao previn cu succes deteriorarea cognitivă legată de vârstă.
  • Axa intestin-creier: Există cercetări care arată că ciocolata are un efect prebiotic asupra intestinului și ajută la diversificarea microbiomului intestinal prin promovarea creșterii bacteriilor bune. Un intestin disbiotic poate duce la niveluri scăzute de factor neurotrofic derivat din creier, care este esențial pentru menținerea celulelor creierului existente și pentru dezvoltarea altora noi.

Recent Posts

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

26 de secunde ago

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

31 de minute ago

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

o oră ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

2 ore ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

2 ore ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

3 ore ago

Citeste si: