5 greșeli pe care le facem frecvent din cauza cărora sistemul digestiv nu funcționează corect

Se pare că aproape toată lumea are probleme digestive în aceste zile.

Boala Crohn, IBS, colită, boala celiacă și alte zeci de alte tulburări digestive au creat o industrie din produsele fără zahăr, fără gluten și fără lactate.

Deci, de ce cei cu probleme digestive nu le pot rezolva pe deplin și trebuie să urmeze o dietă foarte strictă sau să sufere consecințele dureroase?

#1 Dezechilibru intestinal al florei

Unul dintre principalele motive pentru care nu puteți digera alimentele în mod corespunzător este dezechilibrul bacterian al sistemului intestinal. Un raport ideal pentru un intestin care funcționează corect este de 85% bacterii bune la 15% rele, iar atunci când se realizează, bacteriile bune înfloresc și li se permite să-și facă treaba de a digera și absorbi anumite amidonuri, fibre și zaharuri.

Din păcate, o viață de obiceiuri pline de antibiotice, zahăr, alcool, toxine și alimente ultra procesate a distrus echilibrul adecvat de care avem nevoie pentru o digestie bună.

În efortul de a recâștiga echilibrul adecvat al florei intestinale, luați în considerare alimentele și plantele antibacteriene, cum ar fi usturoiul, ceapa, oregano, cuișoarele și nuca neagră. În același timp, luați în considerare alimentele bogate în probiotice, cum ar fi legumele cu frunze verzi și alimentele fermentate, cum ar fi varza murată, tempehul și chefirul.

#2 Deficitul de enzime

Enzimele joacă un rol esențial în sănătatea noastră, permițând corpurilor noastre să digere și să utilizeze în mod corespunzător toți nutrienții pe care îi luăm la cel mai mare potențial al lor. Dacă nu introducem suficiente enzime prin hrana noastră, vom pune mai multă presiune pe pancreas pentru a produce enzime pentru a descompune produsele reziduale, care în cele din urmă îl pot lăsa suprasolicitat și incapabil să producă enzimele necesare pentru a facilita digestia corectă.

Pentru a vă maximiza producția de enzime, creșteți mai întâi consumul de alimente crude, organice, cum ar fi papaya, ananas, polen de albine, kefir și legume fermentate. Mestecați-vă bine alimentele pentru a le amesteca corespunzător cu saliva bogată în enzime, ceea ce ajută la procesul de pre-digestie.

Sucul este o modalitate de a crește cu adevărat cantitatea de enzime ușor asimilabile în sistemul digestiv, precum și suplimentele de enzime digestive și sistemice.

# 3 Deficitul de magneziu

Anterior, se credea că magneziul este necesar pentru până la 325 de procese enzimatice, dar conform noilor cercetări, acest număr este mai aproape de 800. Acest lucru face ca magneziul să fie foarte important în procesul digestiv.

Magneziul este, de asemenea, puternic implicat în buna funcționare a mușchilor, inclusiv a celor din căptușeala tractului digestiv. Un deficit de magneziu face ca acțiunea peristaltică din sistemul digestiv să încetinească, ceea ce împiedică mișcarea deșeurilor și susține procesul digestiv.

Luați în considerare suplimentele lichide de magneziu și încărcați salatele bogate în legume și legume cu frunze.

#4 Stresul

Stresul creează tot felul de probleme pentru sistemul digestiv. Îți curăță corpul de diverse vitamine și minerale (vitamine B și magneziu pentru a numi un cuplu), îți încordează mușchii, încetinește mișcările intestinale și inhibă absorbția enzimelor și probioticelor, precum și a altor substanțe nutritive.

Păstrați-vă stresul sub control prin consumul unor produse precum mușețel, ciuperci medicinale, chefir dar și prin acte de recunoștință, meditație și exerciții.

#5 Toxicitate din metale grele

Există multe tipuri de toxine care pot provoca suferință digestivă, cu toate acestea, una dintre cele mai compromise toxine intestinale se încadrează în categoria metalelor grele.

Metalele grele sunt introduse în corpul nostru într-o varietate de moduri.  Metalele grele nu numai că creează o povară mare pentru funcționarea corecta a ficatului, a vezicii biliare și a pancreasului (inclusiv secretarea bilei pentru a facilita digestia), dar și distrug bacteriile bune pentru a afecta în continuare procesul digestiv.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

8 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

9 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

9 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

10 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

10 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

10 ore ago

Citeste si: