Din cuprinsul articolului
Boli de inimă la femei: Conform World Heart Foundation, bolile cardiovasculare constituie principala cauză de decese în rândul femeilor. Această statică alarmantă evidențiază nevoia de a aborda bolile de inimă la femei.
Sănătatea femeilor nu a fost, din păcate, mult timp o prioritate în sistemul medical, iar acest lucru are ca rezultat 35 % din decese la femei în fiecare an.
Bolile de inimă la femei pot fi prevenite în multe cazuri. Un stil de viață bun și obiceiuri alimentare pot ajuta la reducerea riscului de boli de inimă și să contribuie la menținerea sănătății inimii.
Un astfel de obicei de stil de viață bun este exercitarea și gestionarea unei greutăți sănătoase. Exercițiul zilnic joacă un rol cheie în sănătatea femeilor. Exercițiul cardio ajută la controlul multor boli cronice din organism.
De asemenea, pentru sănătatea inimii, ajută la creșterea circulației sângelui, la controlul colesterolului ridicat și la reglarea tensiunii arteriale. Acesta este motivul pentru care exercițiile fizice sunt un pas important pentru a reduce riscul de boli de inimă la femei.
5 exerciții cardio pentru a preveni bolile de inimă la femei
Iată primele 5 exerciții care pot ajuta la reducerea riscului de boli de inimă la femei.
1. Aaerobic: Exercițiile aerobice sunt cel mai bun mod de a începe. Exercițiile aerobice folosesc cei mai mari mușchi ai corpului tău ca picioarele și brațele. Intensitatea acestor exerciții poate fi crescută odată cu practica regulată. Exercițiul aerobic include jogging, ciclism sau înot.
2. Genuflexiuni: Genuflexiunile sunt ușor de făcut acasă. Nu au nevoie de echipament special și pot fi făcute cu ușurință. Începeți cu 10 genuflexiuni pe zi și apoi creșteți numărul pe măsură ce vă simțiți confortabil cu timpul. Acest tip de exerviții ajută la întărirea mușchilor și crește circulația sângelui. Ajută, de asemenea, la reducerea riscului de boli coronariene la femei.
3. Întinderi de yoga: Întinderile yoga, cum ar fi poziția cobra și poziția copilului, ajută la creșterea flexibilității și la îmbunătățirea forței musculare. Pozițiile de yoga, cum ar fi poziția pisicii, postura scunului sau postura triunghiului, sunt cunoscute pentru îmbunătățirea sistemului circulator.
4. Săritul corzii: Săritul corzii este unul dintre cele mai bune exerciții cardio care ajută la îmbunătățirea ritmului cardiac. Ajută la creșterea forței musculare, la creșterea densității osoase și la creșterea rezistenței. Coarda de sărit poate fi benefică pentru a reduce riscul de boli de inimă la femei.
5. Dans: Dansul este unul dintre cele mai mari exerciții cardio efectuate cu bucurie. American Heart Association sugerează că dansul este bun pentru sănătatea cardiovasculară. Crește ritmul cardiac și capacitatea de respirație. O sesiune de dans de 30 de minute poate fi utilă pentru a preveni bolile de inimă la femei.