Sari la conținut

5 copii cu malformații cardiace grave, operați de echipe internaționale de medici

Cinci copii, cu vârste între 11 luni și 16 ani, născuți cu grave malformații cardiace, proveniți din familii cu resurse financiare limitate, au fost operați în perioada 22-23 aprilie la Sibiu, de către echipe internaționale de medici, costurile fiind acoperite de către Fundația Polisano, cu ajutorul partenerilor săi.

”Trei medici de renume mondial, dr. Șerban Stoica din Anglia, dr. Sune Johansson și dr. Petru Liuba din Suedia, au acceptat invitația noastră de a participa pro-bono la aceste intervenții. Copiii nu au putut fi tratați în puținele centre de specialitate din țară din cauza complexității malformațiilor și nu au avut posibilitatea să acceseze servicii medicale în țările vestice, unde costurile s-ar ridica la peste 40.000 de euro per intervenție. Fundația Polisano a suportat toate cheltuielile, astfel încât copiii să fie tratați aproape de casă și de cei dragi, într-un spital cu un nivel de dotare superior și de către medici cu înaltă expertiză”, a declarat Cătălina Costache, director executiv al Fundației Polisano.

Doi dintre pacienți, un băiețel de numai 11 luni și o fetiță de opt ani, cu insuficiență cardiacă severă, au fost operați de către Echipa Inimii din cadrul Spitalului European Polisano, căreia i s-a alăturat dr. Şerban Stoica, medic primar în chirurgie cardiovasculară pediatrică la Spitalul Universitar din Bristol. La aceste intervenții a asistat și dr. Sune Johansson, care are o experiență de peste 40 de ani în operarea malformațiilor cardiace complexe la copii.

Celelalte trei cazuri, copii cu vârste de la un an la 16 ani, au fost soluționate prin metode minim-invazive, cu asistența dr. Petru Liuba, profesor asociat al Universităţii din Lund, Suedia, şi medic primar cardiologie congenitală intervenţională pediatrică.

“Daniel, un băiețel de opt ani, provenit dintr-o familie cu șase frați, crescuți doar de mamă și diagnosticat cu stenoză aortică avansată, se va bucura în sfârșit de o copilărie normală. Acesta va putea să parcurgă fără probleme, drumul zilnic, de o oră, către școală. În mod similar, un băiețel de numai un an, suspect de deficit septal ventricular, abandonat de părinți în spital, după naștere, din cauza complexității malformației, va putea fi reintegrat în familie. Crescut fără afecțiunea și grija părinților, acesta nu a putut fi operat până acum, deoarece nu atingea o greutate optimă pentru realizarea unei intervenții de asemenea amploare”, a mai declarat directorul executiv al Fundației.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel