Din cuprinsul articolului
Somnul agitat, insomnia și lipsa somnului pot duce la probleme de sănătate, modificări hormonale și supraalimentație. Nutriționistul rus Dr. Anna Kolyaga ne împărtășește care sunt cele mai bune băuturi pentru a rezolva această problemă.
Lista include ceaiul de passiflora, melisa, busuiocul sfânt, mușețelul și ashwagandha.
„Destul de mulți factori afectează calitatea somnului. Pentru a dormi suficient, este mai bine să te culci înainte de ora 23.00. Ar trebui să adormiți într-o cameră aerisită, de preferință în întuneric complet.
Pentru a face acest lucru, puteți folosi perdele de întuneric sau măști speciale. Nu este recomandat să folosiți telefonul cu o oră înainte de culcare, deoarece lumina albastră excită sistemul nervos.
De asemenea, nu mâncați imediat înainte de culcare și nu beți băuturi care conțin cofeină: cafea, ceai negru și verde tare etc.”, spune medicul.
Complexe de plante cu passiflora, rădăcină de valeriană, hamei Complexele de plante sunt calmante și ajută în caz de insomnie, anxietate și tensiune. În același timp, ele nu duc la ceață cerebrală și nu reduc concentrarea. Ele influențează pozitiv durata fazei de somn profund. Pe lângă sub formă de complex, puteți încerca ceaiul de passiflora.
Nu degeaba este numită melisa un antidepresiv natural. Ceaiul cu această plantă medicinală înlătură iritabilitatea, anxietatea și ajută în lupta împotriva fricii.
Acest ceai nu conține cofeină, așa că îl puteți bea de mai multe ori pe zi. Băutura ajută la ameliorarea stresului și a tensiunii nervoase.
Ceaiul de mușețel este recomandat să se bea cu două ore înainte de culcare – în acest caz va fi cel mai util. Are un efect calmant și ameliorează anxietatea.
Ashwagandha este o plantă cu efect calmant. Dacă este luată de femei, ajută la rezolvarea următoarelor probleme:
Calitățile adaptogene ale substanțelor din rădăcina de ashwagandha fac din suplimentele nutritive cu extractul său un adjuvant eficient pentru tratarea diferitelor stări depresive.
Pe de o parte, ginsengul indian reduce eliberarea de cortizol, ceea ce reduce nivelul de anxietate și stres. Pe de altă parte, simplifică și accelerează procesul de adormire, ajută la un somn odihnitor și îndelungat, fără treziri. În plus, ashwagandha conferă forță, vitalitate și energie, atât de necesare persoanelor aflate într-o stare de depresie, conchide sursa.
Numărul persoanelor diagnosticate cu diabet, este în continuă creștere la nivel mondial. Este o patologie…
Un nou val de aer polar urmează să lovească România începând de vineri, 8 noiembrie.…
Cristina Demetrescu vine cu o serie de sfaturi utile importante adresate zodiilor în următoarele zile.…
Aproximativ 700.000 de pensii din sistemul public vor fi înghețate la 1 ianuarie. Este vorba despre…
Sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil este celebrată pe 8 noiembrie, fiind ultima sărbătoare cu…
Vedeta Pro TV Adriana Stere a fost diagnosticată, recent, cu febra Q, după ce ar…