Din cuprinsul articolului
5 boli rare de piele despre care nu ai auzit probabil niciodată.
Când vine vorba de boli, mai multe mistere ale corpului au fost rezolvate, dar mai rămân unele condiții care nu au fost încă înțelese complet. Corpul uman este într-adevăr incredibil.
Aceste afecțiuni, deși adesea rare, trezesc cu siguranță un sentiment de curiozitate în majoritatea dintre noi.
Iată câteva afecțiuni rare ale pielii care pot fi destul de deranjante.
Afecțiunea care duce la leziuni ale pielii și senzația de structuri asemănătoare fibrelor care ies din piele sau bug-uri care se târăsc sub piele. Unele simptome ale morgellons sunt mâncărime, răni ale pielii, oboseală etc. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege această afecțiune rară a pielii.
Această afecțiune genetică rară a pielii face ca plăcile groase de piele să acopere pielea. Este o afecțiune gravă, deoarece poate distorsiona trăsăturile, poate împiedica respirația și poate afecta viața de zi cu zi a indivizilor. Sugarii născuți cu ihtioză arlechin au nevoie de îngrijiri medicale urgente.
Afecțiunea marcată de o laxitate crescută a pielii, care are ca rezultat o piele extrem de laxă și ridată este cunoscută sub numele de elastoderma. Unele simptome ale acestei afecțiuni sunt încrețirea pielii, papule, eczeme etc. Cauza exactă a acestei afecțiuni rămâne încă necunoscută, dar experții cred că are ceva de-a face cu supraproducția de proteine elastină.
Acumularea de argint în organism poate duce la această afecțiune rară a pielii. Persoanele care suferă de argirie suferă de transformarea, adesea permanentă, a culorii pielii în gri metalic sau gri-albastru. Această condiție poate fi o consecință a expunerii prelungite la argint sub formă de aer, medicamente sau alte metode.
Afecțiunea marcată de formarea de vezicule a membranei mucoase este cunoscută sub numele de pemfigus. Cele două tipuri comune ale acestei afecțiuni sunt pemfigus foliaceus și pemfigus vulgar.
Dacă este lăsată netratată, această afecțiune poate pune viața în pericol. Aceasta este o boală autoimună și cauza ei nu este încă clară. Chiar dacă veziculele pot curge și infecta pielea, pemfigusul nu este contagios.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…