Sari la conținut

5 boli comune pe care orice femeie ar trebui să le cunoască

boala
Sursa foto: decisepoate.ro
Sanatatea femeilor

Există o serie de boli la care femeile sunt mai expuse decât bărbații. Printre acestea se numără afecțiunile din din sfera genitală, depresia, osteoporoza și, în mod surprinzător, în ultimii ani, și bolile cardiovasculare.

Sănătatea femeilor este adesea neglijată în sistemul global de sănătate publică, cu milioane de femei care trăiesc cu boli ascunse care trec neobservate ani de zile, ducând la o boală cronică ani mai târziu.

Unele cercetări și date sugerează că multe femei nu fac un control regulat de sănătate. Motivul este lipsa de conștientizare, preocuparea cu privire la sănătatea lor și accesibilitatea. Prevalența hipertensiunii arteriale, a cancerului și a problemelor de sănătate mintală afectează cel mai mult femeile.

Cele mai frecvente cinci boli la femei

Iată care sunt cele mai frecvente boli cu care se confruntă femeile în viața lor.

1. Cancerul de sân: Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), aproximativ 2,3 milioane de femei au cancer de sân. Cancerul de sân reprezintă o problemă majoră de sănătate publică la femei.

Obiceiurile necorespunzătoare ale stilului de viață, cum ar fi consumul de alcool și tutun, obezitatea, antecedentele familiale și inactivitatea fizică cresc riscul de cancer de sân la femei.

2. Boli de inimă: Potrivit Go Red for Women, bolile cardiovasculare sunt cauza principală de deces în rândul femeilor.

Sarcina și menopauza le expun un risc mai mare de a dezvolta boli de inimă. Cu toate acestea, sănătatea inimii poate fi menținută cu un stil de viață sănătos îmbunătățit și ținând cont de exerciții fizice și dietă.

Multe femei se confruntă cu probleme de sănătate a reproducerii

3. Depresie și anxietate: Unele cercetări sugerează că femeile sunt mai predispuse să fie afectate de depresie și anxietate decât bărbații.

Femeile se confruntă cu simptome de stres și alte probleme de sănătate mintală în timpul ciclurilor lor menstruale și fazelor de menopauză. Depresia poate crește riscul de demență și la femei.

4. Probleme de sănătate a reproducerii: Multe femei la nivel global se confruntă cu probleme de sănătate a reproducerii, cum ar fi menstruația, infecțiile cu transmitere sexuală, sarcina neplanificată, avortul și multe altele.

Lăsarea lor netratată pentru o perioadă lungă de timp poate duce la consecințe grave.

5. Depresia postpartum: O femeie poate suferi de depresie postpartum după ce a născut un copil. Acest tip de depresie poate apărea oricărei femei în decurs de un an de la nașterea unui copil și poate dura mult timp.

Sentimentele de tristețe, goliciune și inutilitate o seacă de energie pe proaspăta mămică și îi afectează viața de zi cu zi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel