Din cuprinsul articolului
Băuturi care reduc tensiunea arterială în mod natural. Tensiunea arterială crescută, sau hipertensiunea arterială, este o afecțiune gravă de sănătate în care sângele presează prea puternic pe pereții arteriali, ceea ce face dificilă funcționarea corectă a arterelor.
Pe lângă deteriorarea arterelor, acest lucru poate duce la probleme majore de sănătate, cum ar fi boli de inimă, accident vascular cerebral și insuficiență renală.
Hipertensiunea arterială poate fi cauzată de o varietate de factori, inclusiv genetici, vârstă, rasă, mod de viață și alte tulburări medicale. Dieta, însă, este unul dintre cele mai importante elemente.
O dietă echilibrată ajută la scăderea tensiunii arteriale și la reducerea șanselor de a dezvolta hipertensiune arterială. Vă prezentăm mai jos unele dintre băuturile pe care cineva le poate consuma pe stomacul gol pentru a ține la distanță tensiunea arterială crescută.
Băuturi naturale care pot scădea tensiunea arterială ridicată
Încercați aceste 5 sucuri acasă când suferiți de hipertensiune arterială. Asigurați-vă că vă consultați cu medicul dumneavoastră înainte de a decide asupra dozei.
- Suc de sfeclă roșie: Sfecla este o sursă bună de nitrați, pe care organismul îi folosește pentru a produce oxid nitric. Oxidul nitric ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin și la relaxarea arterelor sanguine, ceea ce poate scădea tensiunea arterială. Potrivit unui studiu apărut în revista Hypertension, consumul de suc de sfeclă roșie timp de patru săptămâni a scăzut dramatic persoanele cu valorile hipertensiunii arteriale.
- Suc de roșii: Roșiile sunt o sursă bună de potasiu, care contracarează efectele sodiului și scade tensiunea arterială. Potrivit unui studiu din jurnalul Stroke, tensiunea arterială a pacienților hipertensivi ușoare a scăzut dramatic după ce au consumat suc de roșii timp de două săptămâni.
- Suc de rodie: Antioxidanții, care pot ajuta la reducerea inflamației și la îmbunătățirea funcției vaselor de sânge, sunt abundenți în sucul de rodie. Consumul de suc de rodie timp de două săptămâni a redus semnificativ tensiunea arterială la cei cu hipertensiune arterială, potrivit unui studiu care a fost publicat în revista Clinical Nutrition.
- Ceai de hibiscus: O băutură din plante care s-a dovedit că scade tensiunea arterială este ceaiul de hibiscus. Potrivit unui studiu apărut în jurnalul Journal of Nutrition, cei cu hipertensiune ușoară care au băut ceai de hibiscus timp de șase săptămâni au observat o scădere semnificativă a tensiunii arteriale.
- Lapte degresat: Consumul de lapte degresat poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Calciul și potasiul, care lucrează ambele pentru a reduce tensiunea arterială, sunt abundente în laptele degresat. Potrivit unui studiu apărut în revista Hypertension, tensiunea arterială la persoanele care suferă de hipertensiune ușoară a scăzut considerabil după ce au consumat lapte degresat timp de patru săptămâni.
- Pentru a reduce aciditatea și a face sucul mai moale pe stomac, diluează sucul cu apă.
- Bea înghițitură cu înghițitură, consumă lichidul cu atenție.
- Nu mai bea sucul imediat dacă suferi orice disconfort, cum ar fi greață sau arsuri la stomac.