Din cuprinsul articolului
5 alimente pe care persoanele de peste 50 de ani ar trebui să le consume. Experții au identificat produse care ajută la prevenirea bolilor legate de vârstă. Este indicat să le adăugați în dieta dumneavoastră dacă aveți peste 50 de ani, spune The Telegraph.
Acesta notează că urmarea unei diete bogate în nutrienți este esențială pentru persoanele de vârstă mijlocie. Iar produsele menționate îndeplinesc toate criteriile nutriționale.
Alimente benefice pentru persoanele de peste 50 de ani
Ouăle: Ajută la menținerea masei musculare. Antrenorul de sănătate Susan Saunders recomandă includerea lor în dieta ta. Se știe că ouăle conțin colină, vitamine B și sunt, de asemenea, o sursă excelentă de proteine slabe. Un studiu din 2020 de la Universitatea din Sheffield a constatat că deficitul de proteine a fost asociat cu un risc crescut de pierdere musculară.
Sfaturi pentru cei de peste 50 de ani
Sardine: Pot preveni declinul cognitiv. Peștele conține acizi grași omega-3 care susțin și întăresc bariera hemato-encefalică pentru a proteja împotriva demenței.
Roșii: Nutriționistul Rob Hobson recomandă o dietă mediteraneană pentru sănătatea prostatei după 50 de ani care include multe legume colorate (roșii, sfeclă și ardei roșii, bogate în licopen antioxidant).
Fasolea: Cunoscută pentru conținutul său ridicat de fibre. Potrivit lui Hobson, fibrele ajută la eliminarea colesterolului din organism și, de asemenea, s-a demonstrat că ajută la scăderea tensiunii arteriale și ajută la controlul greutății.
Varza: Este bogată în antioxidanți și vitamina C, care îmbunătățește imunitatea. Se spune că o porție de frunze de varză conține întregul aport zilnic recomandat de vitamina K, care este un nutrient esențial pentru persoanele în vârstă. Deficiența sa a fost legată de o serie de boli cronice, inclusiv osteoporoză, boli cardiovasculare și osteoartrită.