5 alimente pe care nutriţioniştii NU le-ar mânca niciodată

Când vine vorba de mâncare, este imposibil să găsești un gurmand mai pretențios decât un nutriționist. Desigur, pentru oamenii obișnuiți, dieta lor va părea prea strictă și limitată, dar unele reguli merită cu siguranță adoptate de oricare dintre noi.

De altfel, otrava din farfurie este demonstrat ştiinţific că ne îmbolnăveşte organele vitale. De pildă, grăsimile trans, dar şi carbohidrații rafinați – margarina, prăjiturile gata preparate și produsele de patiserie și cereale foarte procesate, cum ar fi făina albă -, pot distruge celulele cerebrale.

Iată lista cu cele 5 tipuri de alimente pe care nutriţioniştii NU le-ar mânca niciodată:

1. Carnea procesată

Este vorba de toate semipreparatele din carne: cârnați, carne tocată și alte produse care pot conține cantități mari de sare, conservanți și alți aditivi.

Nutriționiștii ne sfătuiesc să eliminăm complet astfel de produse din alimentație deoarece, printre altele, conțin grăsimi nesănătoase care au un efect nociv asupra sănătății și asupra nivelului de colesterol.

2. Ketchup și alte sosuri cumpărate din magazin

Dacă examinați cu atenție eticheta unor astfel de produse, veți constata că aproape toate, cu foarte puține excepții, conțin cantități incredibil de mari de sodiu, îndulcitori sau zahăr. Ar fi mult mai bine să vă prparaţi în bucătăria proprie sosul pentru salată sau să folosiţi uleiuş de măsline decât să consumaţi astfel de produse artificiale.

3. Acadele colorate

Destul de ciudat, dulciurile pentru copii se dovedesc adesea a fi cele mai dăunătoare. Cantitățile excesive de zahăr și diverși coloranți alimentari vor lăsa o amprentă (la propriu și la figurat) nu numai asupra sănătății dinților, ci și asupra greutății. Caloriile goale conţinute de bomboane si acadele nu vă vor satisface deloc foamea, ci, dimpotrivă, vor deschide apetitul.

4. Pește crud și carne crudă

În acest caz nu este vorba doar de un surplus de calorii, ci mai ales de siguranța alimentară. Produsele crude de origine animală pot conține microorganisme patogene, ca de exemplu celebrul sushi. Ca urmare, consumul de carne sau pește insuficient gătit poate duce la îmbolnăviri sau, în cel mai bun caz, la tulburări digestive.

Pentru a evita situațiile neplăcute, asigurați-vă că produsele pe care le consumați sunt gătite cel puțin la gradul minim în care microorganismele dăunătoare sunt anihilate.

 

Mâncăruri congelateAcest tip de alimente care necesită doar decongelare sunt strict interzise de nutriționiști. De regulă, acestea conțin din abudenţă sare, zahăr, conservanți, condimente și potențiatori de aromă şi gust pentru a face chiar și hârtia comestibilă. În plus, nu au absolut nicio valoare nutritivă.

Recent Posts

HOROSCOP 16-22 septembrie: Zodiile lovite de NOROC

Săptămâna 16-22 septembrie 2024 va fi deosebit de favorabilă pentru nativi ai horoscopului. Patru zodii…

3 ore ago

Un nutriționist celebru demontează „Mitul Cinei”. Reguli sparte

„Mitul cinei” a fost demontat de către medicul Adrian Copcea. Este vorba despre faptul că…

3 ore ago

ANM, în alertă! Ciclonul care face ravagii în Europa ajunge în România

Specialiştii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că ciclonul irlandez care a face…

4 ore ago

Alertă la graniţă! Toate mașinile care intră din Bulgaria vor fi dezinfectate obligatoriu

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a convocat de urgență Centrul Național…

4 ore ago

TOP 5 alimente şi condimente care subțiază sângele precum medicamentele

Pentru prevenirea aterosclerozei – îngustarea vaselor de sânge şi acumularea plăcilor de aterom – medicii…

5 ore ago

Bolile inflamatorii intestinale, mai bine diagnosticate de AI decât medicii (STUDIU)

Medicina viitorului pare din ce în ce mai promiţătoare, iar inteligența artificială (AI) va putea…

5 ore ago

Citeste si: