Din cuprinsul articolului
Există alimente care ar trebui evitate noaptea deoarece pot cauza probleme în calitatea odihnei, metabolismului și digestiei.
Rebeca Flores Galleguillos, medic nutriționist la Școala de Nutriție și Dietetică a Universității Andrés Bello din Chile, explică că pentru a dormi bine este important să evitați carbohidrații, alimentele condimentate, leguminoasele sau cele care conțin fibre deoarece accelerează digestia și pot provoca disconfort la nivelul stomacului noaptea”.
Recomandarea este ca după ora șapte să vă abțineți de la unele alimente, deoarece este momentul în care metabolismul funcționează mai lent, este cel mai aproape de a merge la culcare și organismul începe să folosească mai puțină energie.
Dacă puteți, limitați consumul acestora:
1. Ciuperci. Deși sunt legume cu puține calorii, conțin fibre alimentare și proprietăți greu de digerat, precum chitina. Prin urmare, se numără printre alimentele care trebuie evitate noaptea, mai ales pentru cei care au probleme cu stomacul.
2. Salată verde. Este o legumă cu o cantitate mare de apă și puțini carbohidrați. Deși este recunoscută pentru beneficiile sale în combaterea insomniei, conform informațiilor oferite Biblioteca Digitală de Medicină Tradițională Mexicană, a UNAM, trebuie consumată cu câteva ore înainte de culcare deoarece provoacă inflamații intestinale, gaze și eructații.
3. Telina. Această legumă este un diuretic natural, care poate determina creșterea dorinței tale de a merge la baie, ceea ce poate întrerupe somnul și poate îngreuna calitate odihnei, spune nutriționistul Rebeca Flores.
4. Branzeturi. Sylvia Cruchet Muñoz, profesor de gastroenterologie și nutriție pediatrică la Universitatea din Chile, sugerează un consum foarte atent datorită conținutului ridicat de grăsimi animale, precum și aportului caloric ridicat. Persoanele cu probleme de colesterol sunt sfătuite să le elimine seara.
5. Cafea. Este catalogată drept una dintre băuturile care stimulează sistemul nervos din cauza cofeinei, care provoacă insomnie deoarece blochează adenozina, un receptor care are efect sedativ, generând un sentiment de vigilență și creșterea energiei, așa cum se explică în articolul What Coffeine Actually Does to your Brain.
Amintiți-vă că de la ora șapte seara organismul începe să se pregătească pentru odihnă și în chestiuni de nutriție, genetica este cheia în asimilarea și utilizarea nutrienților.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…