Din cuprinsul articolului
4 semne că te-ai infectat cu Covid după ce ai făcut vaccinul anti-covid. Simptome la care să fii atent.
Principalele simptome ale coronavirusului au fost bine documentate de la începutul focarului de anul trecut. O temperatură ridicată, o tuse nouă, continuă și o pierdere sau schimbare a simțului mirosului sau gustului sunt lucrurile cheie care trebuie luate în considerare. Dar ce se întâmplă odată ce oamenii au făcut vaccinul Covid?
Oamenii de știință de la King’s College din Londra au dezvăluit că este încă posibil să vă infectați cu coronavirus după ce ați făcut vaccinul anti-covid, deși acest lucru se întâmpla în număr foarte mic. Cercetătorii au dezvăluit acum patru simptome Covid diferite pentru cei care se infectează cu virusul SARS-CoV-2 după ce au fost vaccinați.
Au fost examinate date de la aproximativ 1,1 milioane de persoane ce au primit serul din decembrie anul trecut şi până la mijlocul lunii mai, potrivit publicației Mirror. Datele arată că 2.278 de adulţi s-au infectat după vaccinare, ceea ce înseamnă doar 0,2%. Procentul scade şi mai mult pentru cei care aveau ambele doze, aproximativ 0,03%.
Cercetătorii au identificat și o serie de simptome care sunt cel mai des întâlnite în cazul celor infectați după vaccin. Printre acestea se numără:
Strănutul
Deşi nu este inclus ca unul dintre simptomele principale ale bolii, oamenii de ştiinţă spun că strănutatul trebuie să fie atent monitorizat. Strănutul a fost cu 24% mai frecvent la persoanele cu vârsta sub 60 de ani, care au făcut Covid după ce au fost vaccinul.
Probleme de respiraţie
Chiar dacă pot fi declanşate din mai multe motive, Covid este cu siguranță unul dintre ele. Persoanelor cu dificultăți de respirație le este recomandat să facă un test pentru depistarea bolii.
Durerile de urechi
Un alt potențial simptom este durerea de ureche. Dacă suferiți de dureri de urechi în zilele de după administrarea vaccinului, ar putea fi un semn că v-ați infectat.
Inflamarea ganglionilor
Este un simptom mai rar întâlnit, dar trebuie luat în calcul.
De asemenea, studiul a constatat că cei care au fost vaccinați împotriva virusului au fost mai puțin susceptibili de a raporta oricare dintre simptomele coronavirusului. Cei studiați au avut cu aproape 70% mai puține șanse de a avea febră față de cei care nu au fost vaccinați și 55% mai puțin probabil să fie obosiți.
Cercetarea a studiat mii de oameni din Marea Britanie folosind aplicația ZOE Covid Symptom Study. Cei care studiază datele au descoperit că aproape 2.400 de persoane au raportat un test Covid pozitiv după prima lor doză de vaccin din 1,1 milioane de utilizatori de aplicații – 0,2%.
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…
Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…
Pe 8 noiembrie, românii sărbătoresc Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, care sunt considerați ocrotitori ai…