Din cuprinsul articolului
4 semințe cu puteri miraculoase. Iată ce beneficii au.
Semințele au devenit super-alimente pentru astăzi și sunt din ce în ce mai consumate pentru numeroasele lor beneficii pentru sănătate. De la pierderea în greutate până la scăderea nivelului de colesterol, aceste semințe au mai multe beneficii pentru sănătate.
Dieteticienii și nutriționiștii recomandă semințele pentru valorile lor nutriționale miraculoase. Semințele sunt compacte, dar dețin valori nutriționale imense.
Le poți include în mesele tale sau le poți consuma în gustări și cu siguranță nu te vor dezamăgi.
4 semințe cu puteri miraculoase. Iată ce beneficii au
De la semințele de dovleac la semințele de chia și de la semințele de in la semințele de floarea soarelui, lista este nesfârșită.
Cu toate acestea, aruncați o privire la câteva dintre semințele care sunt benefice pentru sănătatea dumneavoastră.
1. Semințe de chia: Aceste semințe sunt cunoscute că au mai multe beneficii pentru sănătate și au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani. Le puteți include în dieta dumneavoastră în mai multe moduri. Aceste semințe au polifenoli și, împreună cu acestea, au și grăsimi omega-3 care previn riscurile bolilor de inimă.
2. Semințe de dovleac: Aceste semințe sunt o opțiune grozavă și sănătoasă pentru funcționarea sănătoasă a inimii tale. Au fosfor și acizi grași mononesaturați și omega-6, care ajută la funcționarea sănătoasă a inimii. Semințele de dovleac conțin și fitosteroli în ele, care ajută la reducerea colesterolului.
3. Semințe de cânepă: Acestea sunt o sursă excelentă de proteine vegetale și o opțiune excelentă de proteine pentru vegetarieni și vegani. Au mai mulți aminoacizi prezenți în ele, care sunt necesari organismului. Mai mult decât atât, uleiul acestei semințe este cunoscut și că este benefic pentru inimă.
4. Seminte de in: Aceste semințe sunt cunoscute ca fiind extrem de benefice pentru scăderea tensiunii arteriale. Prezența potasiului în semințe ajută la dilatarea vaselor de sânge, scăzând tensiunea arterială. Prezența proteinelor și a fibrelor joacă, de asemenea, un rol important în digestie.