Sari la conținut

4 secrete intunecate ale cuplurilor aparent fericite

Ti se pare ca apropiatii tai au relatii fericite si ca tu esti singura care nu a descoperit „arta cuplului perfect”? Este doar o impresie falsa.

In cercul de prieteni al oricarui om exista macar un cuplu care pare a fi perfect. Cei doi ies in oras si nu au niciodata discutii in contratictoriu in public. Fac haz de necaz si chiar glumesc pe seama lor, iar – pe plan virtual – nu-ti poti deschide Facebook-ul fara ca newsfeedul tau sa nu se umple cu poze postate de ei sau de comentarii pline de dulcegarii. Fata in fata, te bucuri cand te intalnesti cu un astfel de cuplu si chiar incerci sa tragi de limba partenerii. Poate poate divulge o parte din secretul lor la un trai in doi fericit. Insa, o parte din tine iti spune ca sunt cele mai enervante fiinte pe care le-ai cunoscut si, daca ai putea, ti-ai da ochii peste cap din zece in zece secunde la orice gest de-al lor.

 

In unele cazuri, este doar o imagine de fatada, relatia nefiind chiar stralucita. Insa, in alte cazuri, chiar destul de multe, cei doi parteneri chiar se inteleg bine, chiar convietuiesc bine si adora timpul petrecut impreuna. Totusi, asta nu inseamna ca relatia lor de cuplu este doar „lapte si miere”. Si cuplurile aparent fericite au momentele lor tensionate si secretele lor.

 

Infidelii isi manifesta mai mult fericirea in relatie

 

Psihoterapeutii au constatat ca, in multe dintre cazuri, cei care se exprima cat se poate de vocal, de evident in ceea ce priveste fericirea lor in cuplu sunt cei care au calcat stramb prin alte paturi. Da! Persoanele care insala, care au inselat sau care se stiu cu musca pe caciula vizavi de un gest pentru care pot fi trasi de raspundere de parteneri au tendinta de a fi mai dragastosi si mai expansivi decat cei care respecta principiul fidelitatii in relatie.

 

Cuplurile fericite se cearta in mod regulat

 

Totusi, infidelitatea sau predispozitia la infidelitate in relatia de cuplu nu sunt singurele lucruri care dau nastere la starea de bucurie indelungata intre parteneri. Un grup de psihologi de la Universitatea de Stat din Florida (SUA) au constatat ca frecventa certurilor in relatie este asociata cu nivelul de satisfactie in relatia de cuplu.

 

Mai exact, regularitatea certurilor. Partenerii care obisnuiesc sa aiba discutii aprinse in mod regula sunt, de fapt, mai multimiti in relatia de cuplu decat cei care nu se cearta mai deloc. Dar nu exista o cifra care sa spuna ca de X ori ar trebui sa te certi cu iubitul pe saptamana/luna/an ca sa ai o relatie de cuplu echilibrate. Regula este ca, o data la un anumit timp (perioada care difera de la cuplu la cuplu), cei doi parteneri sa aiba o discutie in contradictoriu, care sa nu se lase cu tipete si spart pahare, prin care sa elimine tensiune.

 

Citeste continuarea pe lyla.ro

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel