Sari la conținut

4 remedii naturale pentru a ține răceala la distanță pe care nu le-ai încercat până acum

alimente ce țin răceala la distanță
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Iată 4 remedii uimitoare naturale pentru a ține răceala la distanță, pe care le-ai putea încerca acasă. Am vorbit cu experți și am compilat 5 remedii naturale care vă vor pune imediat pe picioare.

Zilele acestea, cu schimbările bruște de temperatură, este foarte ușor să răcim. Indiferent câte antibiotice am lua să ținem răcelilele la distanță, tot rețetele bunicii se dovedesc cele mai eficente, deși sunt vechi de zeci sau chiar sute de ani.

  1. Ceaiul de ardei negru ține răceala la distanță

Potrivit dr. Anshul Jaibharat, un nutriționist din Delhi, „ceaiul de ardei negru oferă ameliorare de la răceala obișnuită și ajută la atenuarea congestiei toracice”.

De ce ajută: „Ardeiul negru are o natură antibacteriană și având în vedere că acest condiment este bogat în vitamina C, funcționează și ca un bun antibiotic”, adaugă dr. Anshul.

  1. Turmeric și lapte de usturoi

„Se fierbe un cățel de usturoi cu lapte, apoi se adaugă ½ linguriță de turmeric. Bea de două ori pe zi pentru a scăpa de o răceală încăpățânată. În cazul în care aveți dureri în gât, puteți, de asemenea, să faceți gargară cu apă de curcuma de câteva ori pe zi pentru o ușurare rapidă ”, sugerează Dr. Ashutosh Gautam, Manager operații clinice și coordonare la Baidyanath.

De ce ajută: Turmericul conține curcumină, care este un agent activ care are proprietăți puternice antivirale, antibacteriene și antiinflamatorii care ajută la tratarea infecțiilor. Mai mult, laptele fierbinte ajută la eliminarea mucusului din piept. Ghimbirul acționează ca un analgezic natural și ameliorează congestia amigdalelor.

  1. Miere + Pastă de ghimbir + Frunze de Tulsi

Potrivit dr. Ashutosh Gautam, „un decoct de 1 linguriță miere, 1/4 linguriță pastă de ghimbir și 1/2 linguriță frunze de tulsi face minuni. Bea de două ori pe zi, dimineața și seara ”.

De ce ajută: Mierea are proprietăți antiinflamatorii deosebite, iar un studiu din 2007 realizat la Colegiul de Medicină Penn State a arătat, de fapt, că mierea este mai eficientă decât medicamentele eliberate fără prescripție medicală, care conțin în cea mai mare parte inhibitori ai tusei, cum ar fi dextrometorfanul. Ghimbirul acționează ca analgezic natural, iar Tulsi este o plantă importantă în Ayurveda, acționează eficient asupra sistemului nostru respirator.

  1. Uleiul de eucalipt ține răceala la distanță

„Aplicați ulei esențial de eucalipt pe nas și frunte pentru ameliorare”, sfătuiește dr. Ashutosh Gautam, Baidyanath. De asemenea, puteți adăuga piper negru în uleiul de eucalipt în timp ce fierbeți apă fierbinte într-un vas. Așezați-vă cu atenție fața peste vas și inspirați vaporii. Notă: Este esențial să inhalați vaporii prin nas și apoi să expirați prin gură.

De ce ajută: Uleiul de eucalipt are puternice proprietăți antibacteriene, analgezice și expectorante. Ajută la expulzarea flegmei acumulate în căile respiratorii și ușurează respirația.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel