Din cuprinsul articolului
Obiceiuri nesănătoase care duc la căderea părului.
Caderea parului, cunoscuta si sub numele de alopecie, este o afectiune care se caracterizeaza prin pierderea anormala a firelor de par de pe scalp sau de pe alte zone ale corpului. Aceasta afectiune poate fi cauzata de o varietate de factori, inclusiv alimentația nesănătoasă.
Tulburările în procesele interne ale corpului, bolile și obiceiurile de viață afectează, de asemenea, tipul și starea părului. Și dieta greșită poate duce chiar la căderea părului.
Nutriționistul Melissa Rifkin vă împărtășește la ce obiceiuri alimentare ar trebui să renunțați pentru a vă menține frumusețea și sănătatea pletelor. Ea spună că există patru obiceiuri alimentare care duc la căderea părului: dieta extremă, deficiența de proteine în dietă, consumul excesiv de zahăr și săritul peste micul dejun.
Dietele extreme care au ca rezultat un deficit caloric au un impact negativ asupra sănătății. Iar căderea părului poate fi unul dintre efectele secundare ale unor astfel de diete.
Deficiență de proteine în dietă
Pentru a asigura formarea de noi foliculi de păr, organismul produce cheratina proteică. Dacă o persoană își schimbă brusc dieta, aceasta duce la o deficiență de proteine obținute din alimente.
Consumul excesiv de zahăr
Zahărul procesat are o serie de efecte negative asupra organismului, dintre care unul este sănătatea precară a părului și a unghiilor. De asemenea, merită să limitați consumul de alimente cu un indice hipoglicemic ridicat. Se descompun ușor în zahăr, care este dăunător părului. Aceste produse includ ananas, paste, lapte condensat, precum și orez și mei.
Sari peste micul dejun
Micul dejun este important pentru a ne asigura că organismul are suficientă energie pentru întreaga zi. Saritul peste micul dejun are si un impact negativ asupra starii pielii. În ceea ce privește impactul său asupra organismului, acest obicei alimentar este comparabil cu o serie de obiceiuri proaste, cum ar fi fumatul, consumul de alcool etc.
Toate provoacă daune grave stării pielii, părului, unghiilor și, în general, au un efect dăunător asupra sănătății. Sari peste prima masa a zilei are ca rezultat un ten palid sau galben.
Persoanele care au un mic dejun sărac suferă adesea de anemie. În absența alimentelor, organismul începe să-și folosească propriile rezerve: glicogen și proteine necesare altor procese. În timp, acest lucru duce inevitabil la piele uscată, riduri și anemie. Cu alte cuvinte, pentru a accelera procesul de îmbătrânire.
Dacă săriți în mod regulat micul dejun, funcționarea normală a intestinelor este perturbată, ceea ce provoacă adesea probleme digestive: formarea de gaze, constipație. Are un efect dăunător asupra altor organe ale tractului gastro-intestinal. Conduce la dezvoltarea unor boli precum catarul și ulcerul gastric etc, potrivit Actualno.
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…