Din cuprinsul articolului
Moduri simple care te vor salva de problemele biliare. Prezenta unei dureri mari în partea dreapta, sub coaste, poate să fie primul simptom ce indică o problemă la bilă/ fiere.
Datele statistice sutin ca cea mai mare parte a afectiunilor de acest tip se intalneste la femeile supraponderale sau la cele care sufera deja de obezitate.
Principalii factori de risc sunt: obezitatea, diabetul zaharat, colesterolul marit, ereditatea, constipatia, consumul de alcool, dietele neechilibrate, anumite boli inflamatorii intestinale
și colonul iritabil.
Greata urmata uneori de voma sunt primele simptome care apar in cazul unei afectiuni ale bilei. Practic, acestea apar din cauza unei alimentatii neechilibrate, bogate in grasimi si prajeli, dar si in mancare tip fast-food, potrivit fatulmedicului.ro.
Medicii au dezvăluit câteva moduri simple, dar eficiente de a îmbunătăți fluxul biliar:
1. Stresul, tensiunea și anxietatea suprimă mobilitatea vezicii biliare, ceea ce duce la staza biliară și indigestie.
2. Bea suficientă apă, cel puțin 30 ml pe kg de greutate corporală pe zi. Bila este formată din 70% apă și atunci când este deficitară, sucul său devine concentrat și gros, ceea ce îngreunează din nou mișcarea liberă a lichidului biliar.
3. Includeți în dietă plante amare și microverde – rucola, ridichi, muștar, varză, radicchio, frunze de păpădie. Amărăciunea crește pofta de mâncare, stimulează fluxul de bilă, ajută la detoxifierea ficatului și reglează nivelul colesterolului. Acestea sunt cele mai bune alimente pentru o vezică biliară sănătoasă, mănâncă cel puțin 2 dintre ele în fiecare zi
4. Includeți ierburi în alimentația dumneavoastră – lista alimentelor coleretice poate fi completată cu ierburi care înlătură stagnarea biliei: șoricel, arpaș, imortelle, oregano, coriandru, păpădie, chimen, cimbru, cicoare, măceș. În boala avansată, nutriția terapeutică este obligatorie. După aproximativ 2 săptămâni de a urma o anumită dietă, starea se îmbunătățește.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…