Din cuprinsul articolului
De la favoritele de la vechea școală la modurile actuale, unii ar putea argumenta că iubitorii de bere nu au sărbătorit niciodată băutura la fel de pasional ca acum. Dacă ești unul dintre ei, cercetătorii au identificat câteva beneficii cheie pe care berea le poate avea asupra sănătății tale pe termen lung.
Cercetătorii afirmă că cinci din șase studii pe care le-au selectat pentru revizuire au identificat „un efect protector al consumului moderat de alcool asupra bolilor cardiovasculare”. Acest lucru a fost valabil pentru persoanele care au băut în mod regulat până la 13,5 uncii de bere pe săptămână, în comparație cu abstinenții și băutorii ocazionali.
Cercetătorii afirmă: „Bărbații care se abțineau aveau un risc semnificativ mai mare de a dezvolta o reglare anormală a glucozei… decât cei care beau ocazional bere, ceea ce sugerează că consumul ocazional de bere poate fi protector [împotriva diabetului] la bărbați”.
Când se uită la densitatea osoasă și riscul de fractură în rândul persoanelor în vârstă, cercetătorii din studiul actual afirmă că „nivelurile foarte scăzute de consum au fost asociate cu un risc scăzut de fractură”. Pentru această variabilă, ei sugerează „pot fi implicate și componente nealcoolice ale berii”, explicând: „Alți compuși prezenți în bere (de exemplu, fitoestrogenii, cum ar fi 8-prenilnaringenina) acționează sinergic cu siliciul pentru a stimula celulele osteoblastelor , îmbunătățește structura osoasă și ajută la remineralizarea oaselor și a dinților.”
Toate acestea pentru a spune că o cantitate mică de bere poate contribui de fapt la sănătatea oaselor tale pe termen lung.
Cercetătorii evidențiază mai multe studii care au sugerat că berea ajută la promovarea colesterolului bun și la reglarea procesării de către organism a colesterolului rău, datorită în mare parte antioxidanților dintr-o băutură bună. Este important de menționat că acest lucru a fost găsit atunci când a fost consumată o cantitate foarte mică de bere, între o jumătate de uncie și o uncie pe zi.
Dacă savurați o bere rece într-o zi caldă, această informații s-ar putea să vă sporească plăcerea.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…