La nivelul celor mai înalte foruri mondiale de sănătate, problematica hipertensiunii arteriale reprezintă un subiect prioritar. Din cauza implicaţiilor multiple pe care le are hipertensiunea în asociere cu alte afecţiuni, atât Organizaţia Mondială a Sănătăţii, cât şi alte societăţi medicale internaţionale, au atras atenţia asupra acestei probleme de sănătate publică.
Potrivit statisticilor OMS , la nivel mondial, 1 din 3 adulţi suferă de hipertensiune, iar procentul creşte odată cu intervalul de vârstă : 1 din 10 persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, şi 5 din 10 persoane, cu vârste peste 50 de ani, au hipertensiune. În România, conform datelor studiului Sephar II, 4 din 10 români suferă de hipertensiune şi mai puţin de jumătate ştiu acest lucru.
Riscul hipertensiunii arteriale creşte nu numai în cazul afecţiunilor cardiovasculare, ci şi atunci când este asociată cu boala de rinichi, diabetul sau bolile neurologice. În acest context, hipertensiunea arterială necesită o abordare pluridisciplinară.
Este şi motivul pentru care, a II-a Conferinţă Naţională, cu participare internaţională, a Societăţii Române de Hipertensiune, din 12-14 septembrie 2013, se va desfăşura anul acesta sub tematica „Confluenţe în hipertensiunea arterială”.
Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…
Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…
Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…
Carmen Harra a lansat o previziune: viitorul președinte al Statelor Unite nu va fi doar…
Secretul pentru a curăța toaleta pe timp de noapte - Atunci când vine vorba de…
Cristina Demetrescu anticipează importante schimbări în ceea ce privește zodiile începând cu 5 noiembrie. Marte…