Din cuprinsul articolului
Între 2017 și 2020, 10% dintre adulții americani cu vârsta de peste 20 de ani aveau colesterolul total care depășea 240 miligrame pe decilitru (mg/dL). Aproape 17% dintre aceste persoane aveau un nivel al colesterolului lipoproteic de densitate înaltă (HDL, sau „bun”) sub 40 mg/dL. Aproximativ jumătate dintre adulții din S.U.A. ar putea beneficia de scăderea nivelului de colesterol. În plus, 86 de milioane de adulți cu vârsta de peste 20 de ani au niveluri de colesterol total de peste 200 mg/dL.
Este o realitate tristă atunci când statistica arată că majoritatea adulților din S.U.A. au niveluri de colesterol în sânge mai mari decât ar trebui. Experții în sănătate explică faptul că există mulți pași care pot ajuta la eforturile de scădere a colesterolului. De fapt, poate fi la fel de simplu ca efectuarea unor modificări alimentare și a unor exerciții fizice regulate.
Există diverse alimente care vă pot ajuta să mențineți sub control nivelul colesterolului LDL. Unele dintre aceste alimente pot contribui la creșterea nivelului de colesterol HDL, care este benefic pentru inimă. Următoarele alimente care pot aduce beneficii nivelului de colesterol în diverse moduri sunt:
Nu toate alimentele care sunt bogate în colesterol sunt neapărat rele pentru sănătate. De exemplu, ouăle sunt relativ bogate în colesterol, dar nu îl cresc la fel de mult ca grăsimile saturate sau alimentele ultraprocesate.
Dacă alimentele sunt bogate în grăsimi saturate sau grăsimi trans, ar trebui să vă feriți de ele, deoarece pot crește nivelul colesterolului și pot cauza creșterea în greutate. Totuși, care sunt cele mai rele alimente pe care să le mănânci dacă ai colesterolul ridicat? Produsele de patiserie, carnea roșie, alimentele prăjite și altele sunt notorii pentru creșterea colesterolului LDL. Evitați următoarele alimente pentru a ajuta la menținerea nivelului de colesterol sub control.
Hot dog, mezeluri, șuncă, cârnați și multe altele fac parte din categoria mezelurilor procesate. Acestea tind să fie bogate în grăsimi saturate, sodiu și colesterol. Șunca sau cârnații făcuți din curcan pot părea mai sănătoși și, chiar dacă au un conținut de colesterol ceva mai scăzut decât alternativele de carne roșie, nu sunt lipsite de colesterol.
Fursecuri, plăcinte și prăjituri, o, Doamne! Da, toate aceste lucruri dau dependență și sunt ușor de mâncat, dar, de obicei, conțin cantități mari de unt sau untură, ceea ce le face bogate în colesterol. Nu trebuie să renunțați cu totul la dulciuri, pentru că puteți coace în continuare cu diferite substituții. Puteți folosi compot de mere sau banane în loc de unt, sau puteți servi iaurt grecesc cu conținut scăzut de grăsimi acoperit cu fructe de pădure pentru desert.
Mielul, carnea de vită și carnea de porc conțin în general multe grăsimi saturate, în special bucățile mai grase. Hamburgerii, coastele, cotletele de porc, șuncile și fripturile tind să conțină mai multe grăsimi decât bucățile mai slabe de carne. Puteți mânca carne ocazional, atâta timp cât optați pentru porții mai mici de bucăți mai slabe, cum ar fi mușchiul de vită, fileul mignon sau fileul de porc. Alternativ, înlocuiți carnea cu proteine care au un conținut mult mai scăzut de grăsimi saturate și colesterol, cum ar fi pieptul de curcan, peștele sălbatic, fasolea, lintea, quinoa și pieptul de pui dezosat și fără piele.
Orice aliment care intră în friteuză nu va fi bun pentru corpul tău. Printre alimentele prăjite obișnuite se numără batoanele de mozzarella, inelele de ceapă, cartofii prăjiți, aripioarele de pui sau puiul prăjit. Prăjirea crește densitatea energetică (numărul de calorii) a alimentelor. Dacă vă place aspectul crocant al alimentelor prăjite, utilizați o mașină de prăjit cu aer și aruncați alimentele în puțin ulei de măsline sau de avocado. Alternativ, puteți coace alimentele la temperaturi mai ridicate pentru a obține acea crustă crocantă, auriu-maronie.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…