Din cuprinsul articolului
În România, sistemul de sănătate publică se confruntă cu o povară financiară și logistică semnificativă din cauza spitalizărilor frecvente, costurile anuale fiind estimate la 96 milioane RON, respectiv peste 12.500 RON pentru fiecare caz.
VSR se răspândește prin contact apropiat cu o persoană infectată sau prin particule și picături eliberate în aer atunci când o persoană infectată respiră, vorbește, tușește sau strănută. Pentru prevenția infectării, igiena riguroasă și evitarea zonelor aglomerate în sezonul de vârf al infecțiilor sunt esențiale.
“Virusul Sincițial Respirator este o nouă amenințare pentru categoriile vulnerabile din populație, cei mai afectați fiind sugarii și vârstnicii. VSR poate provoca o infecție pulmonară și în căile respiratorii superioare și inferioare, producând simptome care sunt adesea similare cu o răceală ușoară sau viroză, cum ar fi tuse, respirație șuierătoare, strănut, nas care curge și/sau febră.
Ratele de infecție încep de obicei să crească în toamnă și ating vârful epidemiei în timpul iernii. Este un virus despre care se știe mai puțin, de aceea este necesar ca publicul larg să se informeze și să ia măsurile de prevenție necesare, mai ales că poate crea la grupele la risc și afectări severe ”, a declarat Prof. Dr. Florin MIHĂLȚAN, medic primar pneumologie și Președinte viitor al Societății Române de Pneumologie – mandatul 2024-2026.
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…
Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…
Vești noi pentru seniori. Seniorii cu venituri mai mici de 3.000 de lei ar putea…
Ce trebuie să faci în primele 24 de ore de răceală sau gripă. Pentru că…
7 semne ale deficienței grave de VITAMINA D pe care nu trebuie să le ignori.…
Sunteți gata să explorați tărâmurile enigmatice ale astrologiei și să descoperiți ce semne zodiacale prezintă…