Din cuprinsul articolului
3 tipuri de băuturi care pun sănatatea în pericol. Cafeaua consumată cu frișcă sau sirop, precum și frappe-urile pot reprezenta o adevărată bombă calorică, este de părere nutriționistul și fondatorul primei platforme de diete personalizate din România, Cori Grămescu.
Nutriționistul Cori Grămescu atrage atenția asupra faptului că atunci când suntem într-un proces de slăbire trebuie să fim atenți nu doar la caloriile pe care le consumăm din alimentele solide, ci și la cele care provin din ceea ce bem. Cori Grămescu face topul băuturilor care pot aduce kilograme în plus și ne învață cu ce putem să le înlocuim.
Cori Grămescu cafeaua consumată cu frișcă sau sirop, precum și frappe-urile pot reprezenta o adevărată bombă calorică.
„Astfel de băuturi pot ajunge să aibă numărul de calorii echivalent unei prăjituri, iar marea problemă este că de cele mai mute ori cei care le consumă nu le calculează la totalul caloriilor dintr-o zi.
Sfatul meu pentru cei care optează pentru cafea cu frișcă sau sirop sau pentru frappe-uri și nu pot bea cafeaua simplă este să înlocuiască aceste bombe calorice cu cafea cu lapte de migdale sau matcha latte. Însă mare atenție, nu mai mult de una pe zi deoarece cafeaua aduce un plus de stres organismului, iar consumată în exces poate inhiba procesul de slăbire”, spune Cori Grămescu.
Deși realizate din ingrediente naturale și benefice organismului, sucurile de fructe reprezintă și ele un exemplu de băuturi care, consumate în exces, pot accentua pofta de mâncare și chiar accelera creșterea în greutate.
Sfatul nutriționistului Cori Grămescu este ca fructele să fie consumate ca atare pentru a-și păstra aportul de fibre, iar atunci când ni se face poftă de suc de fructe să optăm pentru limonadă neîndulcită sau apă infuzată, variante mult mai sănătoase și mai prietenoase cu silueta noastră.
Similar sucurilor de fructe, smoothie-urile și shake-urile ar trebui și ele evitate dacă ne dorim să slăbim.
„Smoothie-urile și shake-urile de înghețată sunt greu de estimat caloric și deseori le trecem cu vederea. Pe lângă fructe și legume, într-o astfel de băutură regăsim ingrediente sănătoase însă cu un aport caloric ridicat cum sunt nucile, semințele, laptele sau laptele vegetal, peste care se adaugă zahăr, miere sau tot felul de siropuri”, mai spune nutriționistul.
„O astfel de băutură poate să ajungă să aibă peste 500 de calorii. Dacă totuși ne dorim să consumăm ocazional un smoothie atunci recomandarea mea este să pregătim unul acasă din 2 felii de ananas cu tot cu miezul fibros al fructului care este bogat în bromelaină, puțin ghimbir, castravete, 2-3 fire de țelină apio, măr, baby spanac, lămâie și pătrunjel. Astfel obținem o combinație gustoasă, nutritivă, care stimulează drenajul și ne dă energie cu mai puțin de 300 de calorii”, spune nutriționistul, Cori Grămescu.
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…
Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…