Sari la conținut

3 stațiuni BALNEARE din România cu efecte binefăcătoare pentru tratarea anumitor afecțiuni

Stațiunea din Mădăraș
Sursa foto: Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului
statiune balneara

3 stațiuni BALNEARE din România cu efecte binefăcătoare. Din fericire, în România există stațiuni balneare pentru orice afecțiune și problemă de sănătate. Aceste stațiuni se aleg în funcție de tipul de afecțiuni de care suferi, la indicația medicului de familie și/ sau a medicului specialist.

Mai jos vei găsi trei stațiuni balneare noi care au fost aprobate și atestate de Guvernul României:

Stațiuni balneare noi cu efecte binefăcătoare

  • Comuna Bala din judeţul Mehedinţi. Situată într-un cadru depresionar, comuna Bala este o veche așezare, atestată documentar încă din vremea lui Mircea cel Bătrân, din 10 iunie 1415. Datorită izvoarelor mezotermale slab sulfuroase oligometalice și a nămolului sapropelic, a obținut în urmă cu patru ani statutul de stațiune balneoclimaterică. Prin valorificarea acestor resurse, existând aici și o bază termală de tratament, zona se bucură de o afluență turistică impresionantă, fiind cea mai căutată din acest colț de țară. Mai mult decât atât, Bala este inclusă în Ruta Națională a Orașelor și Stațiunilor Balneare Istorice din România.
  • Municipiul Beiuș din judeţul Bihor. Nu se poate vorbi despre Beiuş, fără a ţine seama de teritoriul denumit generic „Ţara Beiuşului”, cu străveche rezonanţă istorică, având o atestare documentară de aproape 750 de ani. Alături de frumusețile antropice, localitatea dispune și de factori naturali de cură, precum apa geotermală și bioclimatul. Principalele locuri în care turiștii se pot recrea sunt cele două piscine publice și ștrandul termal, parcurile amenajate, zona centrală a orașului și zona Văii Nimăiești, unde ambele maluri au fost amenajate ca loc de promenadă.
  • Comuna Mădăraş din judeţul Bihor. Comuna Mădăraș este cunoscută pentru subsolul bogat în apă geotermală. Concentrația de minerale a acesteia și temperatura sunt factorii care oferă efectele binefăcătoare pentru tratarea anumitor afecțiuni. Însă, cei care vizitează localitatea, pe lângă turismul curativ și de relaxare, se pot bucura și de turismul cultural-istoric, de tranzit, de agrement și recreere, fie de turismul de vânătoare și pescuitul sportiv, ori să își creeze experiențe unice prin intermediul turismului rural, agroturismului, turismului religios, dar și gastronomic, care se află într-o faza incipientă de dezvoltare în comună.

În urmă cu trei ani, Guvernul României a adoptat Hotărârea pentru aprobarea atestării acestor trei localităţi ca staţiuni turistice. Așadar, la solicitarea autorităților, localităţile Bala (jud. Mehedinţi), Beiuş (jud. Bihor) şi Mădăraş (jud. Bihor) au fost atestate ca staţiuni turistice de interes local au devenit stațiuni Balneare, anunță Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului pe Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel