3 simptome care apar cu câteva zile înainte de un accident vascular cerebral

Simptome care apar cu câteva zile înainte de un AVC. Ischemia cerebrală este produsă de o reducere a fluxului sangvin cu durata de câteva secunde până la câteva minute. Dacă oprirea durează mai mult de câteva minute, apare infarctarea (moartea) țesutului cerebral irigat de vasul afectat. Uite trei  semne de avertizare de care să ți cont.

Simptome care apar cu câteva zile înainte de un AVC

Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

„De exemplu, în Marea Britanie, un accident vascular cerebral are loc la fiecare cinci minute, adică aproximativ 100.000 de cazuri pe an. Există trei semne de avertizare timpurii ale unui accident vascular cerebral”, spune dr. Eric Berg.

Potrivit expertului, primul semn este o durere de cap severă

  • „Primele semne ale unui accident vascular cerebral sunt puțin diferite. Deoarece duce la formarea unui cheag de sânge în creier, veți avea o presiune mare asupra acestui organ. Acest lucru se va manifesta ca o durere de cap severă”, spune dr. Berg.
  • „Un alt semn precoce că un accident vascular cerebral poate fi greața sau vărsăturile severe”, spune dr. Berg.
  • În al treilea rând, potrivit medicului, sughițul constant însoțit de durere în piept poate fi un semnal al amenințării unui accident vascular cerebral.

Semnele de avertizare

Semnele de avertizare includ, de asemenea, pierderea sau modificările vederii, amețelile bruște, pierderea echilibrului sau a coordonării, senzația de confuzie sau dificultăți de înțelegere a vorbirii și amorțeală sau slăbiciune pe o parte a corpului.

Unele dintre aceste simptome pot fi un semn de avertizare al unui accident vascular cerebral și pot apărea cu până la o săptămână înainte de accident vascular cerebral. Pentru mulți, însă, aceste semne de avertizare pot apărea brusc.

Potrivit dr. Berg, pentru a preveni accidentul vascular cerebral, trebuie să consumați suficientă vitamina E. Medicul a recomandat, de asemenea, aportul de magneziu și o dietă săracă în carbohidrați.

Un studiu al Institutului Național de Sănătate din SUA (NIH) a arătat că fiecare creștere cu 100 mg/zi a aportului de magneziu a fost asociată cu un risc cu 2% mai mic de accident vascular cerebral.

De asemenea, medicul enumeră cauzele accidentului vascular cerebral care pot fi corectate și anume:

  • Dieta dezechilibrata: Această metodă de prevenire ar trebui să afecteze în primul rând prevenirea dezvoltării aterosclerozei. O dietă adecvată include limitarea alimentelor care conțin colesterol și grăsimi animale. Dieta ar trebui să conțină mai multe proteine, fructe, legume și cereale și ulei vegetal. Peștele de mare este util, ceea ce se datorează prezenței în el a acizilor grași nesaturați, care protejează împotriva deteriorarii vaselor de sânge.
  • Lipsa activităților fizice: Activitatea fizică ar trebui să devină un obicei. Este un factor foarte eficient în prevenirea obezității, a diabetului de tip 2 și a hipertensiunii arteriale, care sunt factori de risc serioși. Acest lucru îmbunătățește proprietățile sângelui și reduce riscul apariției cheagurilor de sânge.
  • Fumatul crește riscul de accident vascular cerebral ischemic deoarece nicotina provoacă vasoconstricție și favorizează progresia aterosclerozei. Renunțarea la fumat este una dintre principalele măsuri preventive.
  • Diabetul zaharat este asociat cu un risc crescut de afectare vasculară și dezvoltarea intensivă a aterosclerozei. În acest sens, controlul atent al zahărului din sânge la pacienții diabetici este vital.
  • Niveluri ridicate de stres. Rolul stresului în creșterea riscului de accident vascular cerebral este bine studiat și dovedit.
  • Hipertensiune arterială. Hipertensiunea arterială și ateroscleroza sunt boli strâns legate, așa că tratamentul și prevenirea lor trebuie efectuate în paralel.

Recent Posts

HOROSCOP. NOROC fabulos pentru aceşti nativi în următoarele zile!

Luna noiembrie 2024 aduce un noroc fabulous pentru cinci native ai horoscopului, care au șanse…

3 minute ago

Anunțul de ultimă oră al Casei de pensii: aceste adeverințe nu sunt luate în considerare la calcul pensiei

Casa Națională de Pensii Publice a oferit clarificări privind recalcularea pensiilor pe baza veniturilor și…

23 de minute ago

Zi neagră în presa românească: legenda jurnalismului s-a stins din viață

Nestor Rateș, una dintre vocile emblematice ale postului de radio Europa Liberă, a murit la…

43 de minute ago

Nu se spală rufe ASTĂZI, 6 noiembrie. Este mare sărbătoare și mare păcat să faceți treburi casnice

Pe 6 noiembrie 2024, Biserica Ortodoxă prăznuiește pe Sfântul Pavel Mărturisitorul, patriarhul Constantinopolului, cunoscut pentru…

o oră ago

Virusul Sincițial Respirator, o nouă amenințare pentru sănătatea publică

Societatea Română de Pneumologie avertizează populația cu privire la riscurile asociate Virusului Sincițial Respirator (VSR),…

o oră ago

Citeste si: