Bufeurile sau valurile de căldură reprezintă modalitatea prin care organismul îţi comunică că s-a întâmplat ceva. Deşi foarte mulţi medici cred că bufeurile sunt o manifestare a lipsei de estrogen, nu se cunosc cauzele. Foarte multe femei se plâng de acest simptom neplăcut. Iată 3 metode prin care poţi să reduci aceste valuri de căldură mai ales în mijlocul verii
Un studiu a aratat ca aproape 75% dintre femei trec prin aceste stari. Un bufeu poate dura intre 30 de secunde si 20 de minute, dar in mod normal durata lui este de 2-3 minute, iar perioada in care femeile potsuferi de bufeuri poate dura intre 3-5 ani.
Bufeurile sunt chiar foarte deranjante mai ales daca se petrec pe timpul noptii, putand lasa epuizata o persoana sau chiar disperata ca si-a pierdut odihnitorul somn de noapte.
Bufeurile si transpiratiile nocturne sunt consecinta scaderii nivelurilor de estrogen ce are loc la femeile aflate in premenopauza sau chiar menopauza, care incepe de fapt dupa 12 luni de la ultima menstruatie. Lipsa de estrogen, dar si alte tulburari hormonale influenteaza modalitatea in care organismul femeii regleaza caldura.
Iată câteva metode prin care să reduci aceste valuri de căldură
- Relaxează-te – relaxarea controlează nivelul de cortizol din organism, iar o metodă de terapie este relaxarea prin hipnoză. Conform, unui studiu publicat anul trecut, relaxarea prin hipnoză a ajutat 62 de femei, care au spus că acele valuri de căldură s-au redus semnificativ.
- Acupunctura – Acupunctura este terapia care ajută în cazul bufeurilor, conform unui studiu din 2012. Un grup de femei a încercat acupunctura, în timp ce ce-l de-al doilea grup de femei au făcut un tratament pe bază de placebo
- Suplimente şi ierburi – Înainte de a lua aceste suplimente sau ierburi, cel mai bine este să te consulţi cu medicul ginecolog. Ginsengul este propus ca metodă de tratament alternativ.
Sursa – http://www.contraboli.ro/bufeuri/
A.