Sari la conținut

3 semne că este timpul să te desparți de medicul tău. Cum trebuie să-ți alegi, de fapt, medicul potrivit

medic
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Servicii medicale digitalizate

Medicul potrivit pentru tine este foarte importantă pentru sănătatea ta, dar bineînțeles că nu este întotdeauna un proces ușor. Uneori, un medic care s-a potrivit cândva nu mai răspunde nevoilor pe care le ai acum.

Un semnal de alarmă apare atunci căând începe să vă respingă preocupările.

„Sănătatea ta este unul dintre cele mai importante atuuri ale tale și ar trebui să fie prioritizată într-un mod care să te facă să te simți confortabil”, spune dr. LaTasha Seliby Perkins, care este medic de familie la Universitatea Georgetown, potrivit CNBC.

3 semne că este timpul să te desparți de medicul tău

Există câteva modalități destul de simple de a determina dacă ar trebui să rămâi cu furnizorul tău actual de îngrijire sau să începi să cauți unul nou.

Iată trei semne despre care Seliby Perkins spune că ar trebui luate în considerare când vine vorba de schimbarea medicului.

  • Medicul tău nu vă pune întrebările potrivite: atunci când mergi la medic cu o problemă de sănătate și nu te întreabă despre simptomele pe care le simți sau nu solicită informații suplimentare, acesta nu este un semn bun, spune Seliby Perkins.
  • Nu ascultă: „Ar trebui să simți că medicul tău te ascultă”, spune Perkins. „Ceea ce contează este să te simți auzit. Este foarte important.”
  • Primești tratament pentru un diagnostic vindecabil, dar nu simți îmbunătățiri: Poate fi un semnal roșu dacă „ai primit un diagnostic care sună corect și îl tratezi, dar nu se îmbunătățește”, mai spune Seliby Perkins. Uneori este o chestiune de a obține o a doua opinie sau de a consulta un specialist, dar medicul tău ar trebui să te sprijine în acest proces.

Cum poți găsi medicul potrivit pentru tine

Dacă te confrunțicu oricare dintre semnele de mai sus, atunci probabil că este timpul să apelezi la un nou medic. Iată cum ar trebui să procedezi în acest proces, potrivit lui Seliby Perkins:

  • Interesează-te dacă medicul pe care îl urmărești se află în rețeaua ta
  • Adresează-te medicului tău de familie pentru recomandări dacă ești în căutarea unui specialist 
  • Informează-te despre evaluările și recenziile online ale medicilor
  • Cercetează unde sunt clinicile lor pentru a te asigura că alegi un medic care se află la o distanță convenabilă de tine
  • Află dacă oferă programări la telemedicină dacă este nevoie
  • Gândește-te dacă un medic care arată ca tine (pe baza sexului, rasei sau alți factori) contează

„Odată ce aceste casete sunt bifate, mergi la prima întâlnire, faceți cunoștință și asigură-te că este potrivit pentru tine”, a mai spus Perkins.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel