3 băuturi miraculoase care subțiază sângele și previn formarea cheagurilor

Cu cât sângele este mai vâscos, cu atât este mai greu să se deplaseze prin vase și artere și, prin urmare, riscul de formare de cheaguri de sânge este mai mare.

La rândul său, circulația lentă a sângelui este adesea cauza principală a unor boli precum ateroscleroza, venele varicoase și hemoroizii. De asemenea, sângele prea gros este principala cauză a insuficienței cardiace, renale și hepatice (ficatul și rinichii sunt, de asemenea, implicați în stimularea fluxului sanguin).

Pentru a preveni dezvoltarea bolilor periculoase, este important să faceți eforturi pentru a dilua în mod natural sângele, adică fără a lua medicamente.

Cum puteți face acest lucru, ne dezvăluie flebologul Dr. Egor Shubin. Mai întâi de toate, trebuie să aflați de ce anume are nevoie organismul pentru a normaliza vâscozitatea sângelui? În primul rând, acestea sunt: vitaminele A, C, E, B1, B2, B6 și K. Toate acestea afectează în mod direct funcția hematopoietică, normalizează circulația sângelui sau ajută la reglarea echilibrului de lipide, zaharuri în plasma sanguină.

În consecință, atunci când vă compuneți meniul, trebuie să vă asigurați că aceste oligoelemente sunt prezente în produsele pe care le veți consuma, spune medicul.

Băuturi care reduc riscul formării cheagurilor de sânge

Potrivit medicului, cea mai eficientă modalitate de a face față sângelui gros este să bei băuturi care ajută la subțierea acestuia.

Trei băuturi sunt deosebit de utile în acest caz:

1. Sucul de rodie

Consumul a doar 50 ml de suc proaspăt stors pe zi va ajuta la îmbunătățirea circulației sângelui și la prevenirea formării cheagurilor de sânge care înfundă vasele de sânge.

2. Apă cu lămâie

Cantitatea mare de vitamine C și K din fructul galben ajută la normalizarea echilibrului lipidic. Iar acest lucru, la rândul său, creează condițiile ideale pentru descompunerea grăsimilor în exces, care se găsesc în plasma sanguină și se pot depune pe pereții vaselor de sânge. Cu cât conținutul de grăsimi este mai mic, cu atât sângele se mișcă mai activ prin vene.

3. Sucul de sfeclă roșie

Fructul rădăcinii are o mulțime de calciu și substanțe pectinice – acestea sunt pur și simplu implicate în procesele metabolice din sânge și, de asemenea, ajută la eliminarea din plasmă a derivaților bacterieni, cum ar fi colesterolul, plumbul, cadmiul și alte oligoelemente dăunătoare. Datorită acestui fapt, sângele se mișcă mai repede prin vase.

Recent Posts

Carmen Harra: Următorul președinte al SUA va fi o femeie. Nu baţi un Dragon în Anul Dragonului!

Carmen Harra a lansat o previziune: viitorul președinte al Statelor Unite nu va fi doar…

18 minute ago

Ce se întâmplă dacă arunci sare în toaletă noaptea?

Secretul pentru a curăța toaleta pe timp de noapte - Atunci când vine vorba de…

39 de minute ago

Horoscop Cristina Demetrescu. Viața unei zodii se schimbă radical după 5 Noiembrie

Cristina Demetrescu anticipează importante schimbări în ceea ce privește zodiile începând cu 5 noiembrie. Marte…

58 de minute ago

În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii

În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…

o oră ago

Oana Lis, dezvăluiri șocante într-o emisiune TV: Nu o să uit niciodată că eram nemâncată de câteva zile, am leșinat

Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…

2 ore ago

Vești bune pentru o categorie de seniori: Se modifică Legea pensiilor. Anunțul oficial venit chiar acum

Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…

2 ore ago

Citeste si: