Sari la conținut

3 alimente pe care nutriţioniştii NU le consumă la micul dejun

ora mic dejun
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Principalele recomandări pentru micul dejun sunt alimentele hipocalorice, dar bogate în proteine ​​şi fibre, care îmbunătăţesc digestia şi te fac să te simţi sătul până la următoarea masă.

Cu toate acestea, unele alimente foarte populare pentru micul dejun nu numai că nu vă oferă energie, ci vă pot afecta starea de sănătate pe termen lung, atrag atenţia nutriţioniştii.

Cereale

Cerealele pentru micul dejun au devenit populare în Occident la sfârșitul anilor 1990, iar de atunci lumea a decis că este cea mai bună opțiune pentru a-ţi începe ziua. Dar chiar dacă pe un pachet de cereale scrie „cereale integrale”, asta tot nu îl face o opțiune bună pentru micul dejun. Cerealele conțin mult zahăr, aditivi, siropuri și uleiuri.

În plus, nu sunt capabile să ofere energie – cerealele conțin puține fibre și aproape deloc proteine, iar principalul nutrient sunt carbohidrații.

Acest lucru înseamnă că vei avea stomacul plin pentru o perioadă scurtă de timp, dar apoi vei simţi din nou dorinţa de mănânca. Şi să nu mai vorbim de impactul pe termen lung al consumului zilnic de zahăruri – cale sigură spre diabet, obezitate și o scădere a imunității generale.

Cafea cu aditivi

Orice altă băutură coferinizantă în afară de espresso pur nu este recomandată la micul dejun. Este important de ştiut că aceste băuturi conțin mult zahăr, siropuri și alți aditivi care fac cafeaua foarte bogată în calorii. În plus, se creează o dependenţă nu doar de cofeină, ci şi de zahăr. Iar al doilea motiv pentru care nu e indicat să bei cafea în cafenele este calitatea scăzută a unei astfel de băuturi.

Aparatele de cafea pot funcționa chiar și până la punctul de creștere a depozitelor de mucegai în interior, iar boabele folosite pentru prepararea cafelei s-ar putea să nu fie proaspete. Dar dacă totuși decideți să luați o ceașcă de cafea în drum spre serviciu, alegeți o variantă hipocalorică, cum ar fi espresso sau cappuccino.

Carnea vegetală

Când renunțăm la carne, mulți dintre noi nu vor să renunțe şi la obiceiul de a mânca cârnaţi, crevurşti sau șuncă la micul dejun. Așa că, brusc, în frigidere apar slănină „vegană” sau un hot dog. Și oricât de bun și de gustos vi se pare, este mai bine să vă abțineți de la el – la urma urmei, carnea pe bază de plante este foarte toxică pentru organism.

Potrivit specialiştilor, astfel de produse conțin uleiuri hidrogenate și aditivi nocivi care se presupune că imită gustul și beneficiile produsului din carne reală. Dar, de fapt, carnea vegetală înfundă vasele de sânge și este mult mai toxică decât o bucată de friptură de porc, de exemplu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel