Potrivit statisticilor, aproximativ 40 de români mor zilnic din cauza infarctului miocardic și 2 din 3 adulți prezintă diferite afecțiuni cardiovasculare.
Alimentaţia dezechilibrată este unul dintre cei mai mari factori de risc ai bolilor cardiovasculare şi ai decesului prematur cauzate de aceste afecţiuni.
Potrivit unui studiu publicat în American Journal of Medicine, există anumite alimente consumate destul de des reprezintă un adevărat pericol pentru sănătate. Cercetarea a inclus mai mult de 5000 de participanţi şi a scos în evidenţă că persoanele care consumă des pâine alb, carne roşie şi cartofi prăjiţi îşi dublează riscul unui deces preamtur.
Există numeroase studii care sugerează că un consum regulat de carne roşie poate creşte considerabil riscul bolilor de inimă şi a infarctului atât din cauza grăsimilor saturate cât şi a carnitinei din carnea roşie.
Pâinea albă favorizează infarctul miocardic deoarece arbohidraţii complecşi din pâinea albă se transformă în grăsime şi colesterol ce se depune pe pereţii arterelor.
Cât despre cartofii prăjiţi, toată lumea ştie cât sunt de nocivi din cauza grăsimilor saturate şi a carbohidraţilor răi pe care le conţin.
Ion Țiriac s-a angajat într-un proiect caritabil ambițios alături de Fundația Metropolis, care vizează construirea…
Novo Nordisk, compania daneză care a revoluționat deja piața cu medicamentele Ozempic și Wegovy, se…
APMGR. Producătorii de medicamente generice atrag atenția că românii ar putea rămâne fără Paracetamol și…
Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă că, în perioada 28 octombrie - 3 noiembrie,…
Femeile din țările din estul Europei trebuie să muncească în medie de trei ori mai…
La Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași a fost inițiată o anchetă privind suspiciuni de…