Potrivit statisticilor, aproximativ 40 de români mor zilnic din cauza infarctului miocardic și 2 din 3 adulți prezintă diferite afecțiuni cardiovasculare.
Alimentaţia dezechilibrată este unul dintre cei mai mari factori de risc ai bolilor cardiovasculare şi ai decesului prematur cauzate de aceste afecţiuni.
Potrivit unui studiu publicat în American Journal of Medicine, există anumite alimente consumate destul de des reprezintă un adevărat pericol pentru sănătate. Cercetarea a inclus mai mult de 5000 de participanţi şi a scos în evidenţă că persoanele care consumă des pâine alb, carne roşie şi cartofi prăjiţi îşi dublează riscul unui deces preamtur.
Există numeroase studii care sugerează că un consum regulat de carne roşie poate creşte considerabil riscul bolilor de inimă şi a infarctului atât din cauza grăsimilor saturate cât şi a carnitinei din carnea roşie.
Pâinea albă favorizează infarctul miocardic deoarece arbohidraţii complecşi din pâinea albă se transformă în grăsime şi colesterol ce se depune pe pereţii arterelor.
Cât despre cartofii prăjiţi, toată lumea ştie cât sunt de nocivi din cauza grăsimilor saturate şi a carbohidraţilor răi pe care le conţin.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…