Din cuprinsul articolului
3 activități care pot prelungi viața. Așa se reduce riscul de CANCER: „Participarea la oricare dintre activități a fost asociată cu o mortalitate mai scăzută în comparație cu cei care nu au participat la fiecare activitate, inclusiv activități de intensitate moderată”, spune un renumit cercetător.
3 activități care pot prelungi viața. Un studiu a fost realizat special pentru a studia decese cauzate de cancer, boli de inimă și oricare altă cauză.
Studiul de la Institutul Național al Cancerului a analizat răspunsurile a peste 272.000 de persoane cu vârste cuprinse între 59 și 82 de ani care au completat chestionare despre activitățile lor în timpul liber, ca parte a National Institutes of Health-AARP Diet and Health Study.
Timp de aproximativ 10 ani cercetătorii au analizat dosarele de sănătate pentru decese cauzate de cancer, boli de inimă și oricare altă cauză, potrivit unui articol publicat de CNN.
Activitate fizică aerobă de intensitate moderată
Orientările privind activitatea fizică din Statele Unite recomandă ca adulții americani să facă 2,5 până la 5 ore de activitate fizică aerobă de intensitate moderată sau 1,25 până la 2,5 ore de activitate fizică aerobă de intensitate viguroasă în fiecare săptămână.
Cercetătorii au descoperit că orice combinație de activitate pe bază de aerobic efectuată pentru perioada recomandată pe săptămână a fost asociată cu un risc de deces cu 13% mai mic, din orice cauză, în comparație cu nicio activitate.
Tenisul sau jocul badminton
Tenisul sau jocul badminton au avut cel mai mare profit pentru problemele cardiovasculare: a existat o reducere cu 27% a riscului de deces prin boli de inimă și o reducere cu 16% a decesului prematur.
Alergatul
S-a redus riscul de cancer cu 19% iar decesul prematur cu 15%. Mersul pe jos pentru exerciții fizice a fost cel mai benefic pentru scăderea riscului de deces prematur după sporturile cu rachetă și alergarea, a arătat studiul.
”Participarea la oricare dintre activități a fost asociată cu o mortalitate mai scăzută în comparație cu cei care nu au participat la fiecare activitate, inclusiv activități de intensitate moderată”, a scris autorul studiului Eleanor Watts, cercetător postdoctoral în epidemiologie la Institutul Național al Cancerului, parte a studiului National Institutes of Health.
Concluzia: Alegeți o activitate care vă place și treceți la mișcare.
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…