Din cuprinsul articolului
25 noiembrie. Sfânta Ecaterina, apărătoarea femeilor și familiilor. Rugăciune pe care trebuie să o spună toate femeile.
În ziua de 25 noiembrie, creștinii ortodocși o sărbătoresc pe Sfânta Muceniță Ecaterina, care a trăit pe vremea împăratului Maximilian, pe la anii 300.
Sfânta Ecaterina era înaltă și foarte frumoasă, dar și foarte inteligentă. Aceasta cunoștea toate învățăturile grecești și latinești din Homer și Virgiliu. Ba mai mult, Sfânta Ecaterina știa mai multe dialecte.
Sfânta Muceniță Ecaterina a fost chinuită pentru mărturisirea credinței în Hristos. „Iată, astăzi te primesc pe ține mireasă Mie nestricata și veșnică, deci să păzești tocmeală această cu dinadinsul și să nu mai primești nicidecum alt mire pământesc”, așa i s-a descoperit Ecaterina lui Hristos.
Sfânta Ecaterina a fost condamnată la o moarte teribilă, aceasta fiind zdrobită de patru roți, drept pedeapsă pentru credința sa în Domnul Iisus Hristos.
Trupul sfintei a fost luat de îngeri și dus pe Muntele Sinai, rămășițele Sfintei Ecaterina fiind apoi descoperite de un călugăr, la poalele mânăstirii din care făcea parte.
Tradiția populară spune că Sfânta Muceniță Ecaterina este cea care le ajută pe femeile nemăritate să își găsească sufletul pereche, dar aduce înțelegere și liniște în familiile celor căsătorite.
Astfel, se spune că femeile nemăritate și cele care au probleme în relația de cuplu trebuie să postească în această zi și să rostească această rugăciune, iar problemele lor se vor rezolva imediat.
Aceasta este rugăciunea către Sfânta Munceniță Ecaterina pe care trebuie să o rostești:
„O, Sfântă Mare Muceniţă Ecaterina, bucuria negrăită a îngerilor şi oglinda frumuseţii fecioarelor, ceea ce ai strălucit prin curăţia minţii în chip minunat, tuturor izvorând razele înţelepciunii Soarelui dreptăţii, luminează şi întunericul sufletului meu şi cerul inimii îl încununează cu stele de gânduri îngereşti.
Ca o lună te-ai înălţat în întunericul păgânătăţii şi ai atras în jurul tău noi stele ale mărturisirii Cuvântului, pe filosofi şi pe mulţi din palatul împărătesc, făcând bucurie îngerilor pentru pocăinţa acestora.
Vistieria cea săracă a inimilor noastre o umple cu talanţii rugăciunilor tale, ca să cumpărăm noi de la Hristos ,,aur lămurit în foc”, ,,veşminte albe” spre a acoperi goliciunea sufletului şi ,,alifie” pentru a unge ochii inimii cei înceţoşaţi de somnul păcatelor.
Pe Maica Domnului avându-O mijlocitoare osârdnică înaintea Împăratului vieţii, te-ai învrednicit a intra în cămara Mântuitorului împreună cu fecioarele cele înţelepte şi acum te veseleşti împreună cu îngerii de moştenirea Tatălui Celui Ce cu dreapta Sa te-a împodobit cu strălucita cunună a darurilor Duhului.
Fii şi nouă caldă rugătoare către Maica Luminii, ca să umple candelele stinse ale sufletului nostru cu untdelemnul rugăciunii şi să ne arate şi pe noi făclii ale mărturisirii Cuvântului. Amin!”
În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…
Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…
Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…
Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…
Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…