Categories: Ştiri sănătate

200 de locuri şi posturi, rămase neocupate în urma concursului de Rezidenţiat 2023. LISTA locurilor libere

Aproape 200 de locuri şi posturi au rămas neocupate în urma concursului de rezidenţiat din acest an, cele mai multe fiind în domeniile Chirurgie generală, Medicină de familie, Medicină de urgenţă.

Conform datelor Ministerului Sănătăţii, au rămas neocupate 194 de locuri şi 3 posturi. În cazul locurilor neocupate, cele mai multe sunt în specializările Chirurgie generală – 41, Medicină de familie – 40, Medicină de Urgenţă – 20. Pe centre universitare, cele mai multe locuri rămase neocupate sunt la Târgu Mureş – 66.

Cele 3 posturi rămase neocupate sunt la: Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf” Sf. Gheorghe – UPU – SMURD,  Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc UPU – SMURD, Spitalul Municipal „Dr. Aurel Tulbure” Făgăraş – Neonatologie, potrivit News.ro.

Situaţia locurilor şi oposturilor rămase neocupate poate fi consultată AICI.

Concursul de Rezidenţiat s-a desfăşurat în 19 noiembrie, în 6 centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. În acest an, 10.194 de candidaţi s-au înscris la examen. Dintre aceştia, 5.733 au optat pentru domeniul medicină, 2.331 pentru domeniul medicină dentară şi 2.130 pentru domeniul farmacie.

Peste 4.000 de locuri pentru domeniul medicină la Rezidenţiat 2023

Candidaţii au avut la dispoziţie 4.327 locuri şi posturi pentru domeniul medicină, 551 locuri pentru medicină dentară şi 412 locuri şi posturi pentru farmacie. Examenul a avut o durată de 4 ore, constând într-un test-grilă cu 200 de întrebări.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate s- a făcut în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu, în centrul universitar respectiv.

sursa foto: Facebook/MS

Ulterior, Ministerul Sănătăţii a anunţat că a realizat demersurile necesare pentru ca un număr cât mai mare dintre candidaţii înscrişi la rezidenţiat să poată alege un loc sau un post în specialitate. Astfel, punctajul minim de promovare la concursul de intrare în rezidenţiat a fost scăzut şi anul acesta de la 65% la 60% din punctajul maxim realizat.

”Punctajul maxim realizat la sesiunea de rezidenţiat din domeniul medicină a fost de 936 puncte, iar punctajul minim de promovare, conform baremului iniţial de 65%, este de 608 puncte”, a transmis Ministerul Sănătăţii, precizând că, în această variantă, ar fi putut alege un loc sau un post în specialitate maxim 3.696 candidaţi din cele 4.327 locuri disponibile.

Recent Posts

O angajată a unui spital din București, prinsă că vindea materialele sanitare

Afaceri ilegale cu materiale sanitare într-un spital din București: Metoda prin care magazionera vindea seringi…

16 minute ago

Acești pensionari vor încasa de două ori pensia în decembrie. Care e motivul

Acești pensionari vor încasa de două ori pensia în decembrie. Luna decembrie 2024 vine cu…

36 de minute ago

Alimentul care poate fi consumat și la trei săptămâni de la expirare. Mihaela Bilic spune că e chiar mai sănătos

Alimente care poate fi consumate după expirare. Oamenii nu trebuie să aștepte pe cineva din…

57 de minute ago

Campania „Generația HPV-free”- eveniment de informare și conștientizare, la Breaza. Dr. Roxana Bohîlțea: „Doar 2 din cei 311 elevi prezenți știau ce este virusul HPV”

Campania „Generația HPV-free”, evenimentul de informare și conștientizare a infecției cu HPV, la Breaza. Dr.…

o oră ago

Mihai Voropchievici: Zodia care se află pe o pojghiță subțire de gheață. „Să fie cu ochii în patru în aceste trei zile”

Horoscop RUNE. Numerologul  Mihai Voropchievici dezvăluie că, în perioada 15- 17 noiembrie, Scorpionii vor avea…

2 ore ago

Medic nutriţionist dă alerta: Nu consuma acest produs în postul Crăciunului!

Dr. Mihaela Bilic a dezvăluit care este alimentul de post la care românii ar trebui…

2 ore ago

Citeste si: