Din cuprinsul articolului
Aparat dentar. O dantură îngrijită și aliniată reprezintă un aspect important pentru fiecare dintre noi, deoarece ne ajută să zâmbim cu încredere și să prevenim afecțiunile majore de sănătate orală.
Sunt puțini cei care se nasc cu o dantură perfectă, de aceea, tratamentul ortodontic ne vine în ajutor pentru a corecta probleme precum dinții înghesuiți, cu spații sau o mușcătură incorectă.
De Ziua Mondială a Sănătății Orale, dr. Virginia Ardeleanu, medic stomatolog la clinicile dr. Ardeleanu, oferă explicații privind alegerea tipului de aparat dentar, pentru a ne bucura de dinți drepți, frumoși și sănătoși, la orice vârstă.
Există două mari categorii de aparate dentare, fiecare având avantajele, dezavantajele și indicațiile sale:
Aparatele dentare fixe sunt cele mai des recomandate pacienților deoarece, cu ajutorul acestora, pot fi corectate majoritatea problemelor ortodontice, cu rezultate foarte bune și rapide.
Aparatele dentare mobile, spre diferență de cele fixe, sunt detașabile, oferind purtătorului mai multă flexibilitate. Însă, acestea nu sunt eficiente în orice situație, de aceea este necesară părerea medicului ortodont.
Perioada de purtare a aparatului dentar poate varia de la câteva luni la aproximativ 2 ani, în funcție de complexitatea cazului, dar și de vârsta pacientului. La adulți, tratamentul durează în general mai mult, deoarece oasele maxilare nu mai sunt la fel de maleabile ca în copilărie. Beneficiile pe termen lung ale tratamentului ortodontic depășesc însă acest inconvenient.
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…