Sari la conținut

16 ianuarie. „Ziua statului degeaba”. Ce părere are Dr. Vlad Ciurea: „Odihna este CAPITALĂ”

16 ianuarie ar putea fi ziua preferată a multora dintre noi. Ziua în care putem sta degeaba. Ziua Statului Degeaba, marcată pe 16 ianuarie, este marcată începând din 1973.

16 ianuarie. „Ziua statului degeaba”. Ce părere are Dr. Vlad Ciurea: „Oricine are nevoie să NU FACĂ NIMIC”

Această sărbătoare merită o atenție mai specială. Este un motiv în plus să ne amuză mai tare. Această zi se referă literalmente la a nu face nimic, ceea ce o plasează în rândul altor celebrări cu un iz suprarealist, cum ar fi #Ziuaîncarenucumperinimic.

„Americanii au „inventat” prin anii ‘70 „Ziua statului degeaba”. A pornit ca o glumă a unui jurnalist, care voia să semnaleze că moda aceasta de a desemna „o zi pentru orice” devenise deranjantă. Știați, de exemplu, că au o „Zi a picnicului cu ursuleți de pluș”? Sau „Ziua fermoarului”?…

Dr. Ciurea: Pentru că oricine are nevoie să NU FACĂ NIMIC măcar o zi din an

Dar iată că „Ziua statului degeaba” a prins! De ce? Pentru că oricine are nevoie să NU FACĂ NIMIC măcar o zi din an. Sigur că pentru asta avem, teoretic, sfârșitul de săptămână… Dar eu personal cunosc multă lume care așteaptă acest sfârșit de săptămână pentru a-și pune în ordine o mulțime de lucruri și nu pentru odihnă. Total greșit!
A-ți lua răgaz, a-ți trage sufletul, a sta în tihnă nu sunt nici vorbe goale, nici răsfăț. Este o obligație pe care o avem față de organismul nostru. Așa cum nu putem forța la nesfârșit o mașină, nici corpul nu-l putem obliga să răspundă non stop la comenzi. În cele din urmă, și centrul de comandă, creierul, are nevoie de pauză.

Odihna este CAPITALĂ pentru o bună funcționare a noastră pe termen lung

Ce înseamnă a-ți lua răgaz? A face lucruri plăcute, odihnitoare: plimbare în natură, conversație plăcută, mers la biserică, la un muzeu, citit o carte, timp petrecut cu nepoți sau cu animăluțul de companie, vizionat o comedie, ascultat muzică, desenat, timp dedicat unui hobby… Activități care ne relaxează, care efectiv ne fac plăcere, care nu ne „țin în priză” și nu ne stresează.
Odihna este CAPITALĂ pentru o bună funcționare a noastră pe termen lung. Profitați de zilele libere, de soare, de natură – slavă Domnului, suntem binecuvântați cu o țară superbă!”, a scris medicul pe contul personal de socializare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel