Sari la conținut

15 moduri pentru a te indragosti din nou de partenerul tau

Esti intr-o relatie de lunga durata si sentimentele fata de partenerul tau si-au pierdut intensitatea, desi continui sa tii la el? Desi iti iubesti sotul/sotia, nu te mai cuprinde fericirea aceea nebuneasca de la inceput cand il/o vezi?

In timp, intr-o relatie de lunga durata, sentimentele fata de cealalta persoana palesc, isi pierd din intensitate. Chiar daca iubirea exista si e greu sa-ti imaginezi viata fara celalalt, traiul in doi este din ce in ce mai mult marcat de rutina, de blazare. Insa, depinde de fiecare om in parte sa-si lupte sa-si mentina viu entuziasmul in relatie si exista mai multe moduri prin care poate reinvia „indragosteala” de la inceput.

1. Apropie-te de partener distantandu-te de traiul de zi cu zi

Impune-ti o regula pe care sa o respecti macar 15 minute pe zi! Nu vorbiti de nimic ce tine de traiul de zi cu zi, fie ca este vorba de serviciu, de treburile casnice, de probleme familiale sau de copii. Macar 15 minute pe zi, sau chiar mai putin aduceti-va aminte de ce faceati la inceputul relatiei sau purtati o conversatie amuzant, chiar facand putin misto de voi insiva.

2. Un film impreuna

Fiecare om simte nevoia, dupa o zi lunga de munca, sa „vegeteze” in fata unui ecran luminos cu imagini dinamice. Insa, deseori, se intampla ca, intr-o relatie de lunga durata, interesele sa devina tot mai diferite. In timp ce el se uita pe un canal de sport sau la stiri, ea stea pe Facebook. Putinul timp pe care il aveti impreuna, petreceti-l impreuna. Alegeti-va un film impreuna si puneti-va fie la calculator, fie la televizor, dupa ce ati culcat copiii (daca aveti), si bucurati-va impreuna de actiune, nu separat.

3. Nu-i mai atrage atentia spunand „Auzi?”

„Auzi, poti cumpara tu paine cand te intorc acasa?” sau „Auzi, du si tu gunoiul ca sta sa dea pe afara” – iata doua rugaminti care contin modul de exprimare al multor persoane implicate in relatii de lunga durata, atunci cand se adreseaza partenerilor. Dar „auzi” nu este un apelativ demn pentru persoana iubita. Revino la apelativul pe care-l rosteai cand erati mai pe la inceputul relatiei: „Scumpule”, „Draga”, „Iepuras”, „Grasule” sau „Baby”, indiferent care este acesta, ar trebui sa fie apelativul potrivit pentru persoana iubita, pentru ca denota, dincolo de toate, iubire si tandrete.

4. Faceti o lista cu „Top 10”

Stati impreuna si amintiti-va cele mai bune momente traite impreuna. Faceti chiar un „top 10” cu cele mai frumoase trairi in doi. Veti avea, cu siguranta, multe de amintit si, in felul acesta, o sa va reamintiti de voi insiva pe cand erati la inceput.

5. Indragosteste-te de tine

Nu poti spori pasiunea intr-o relatie daca nu te iubesti pe tine insati, daca nu-ti iubesti propriul corp, chiar daca nu mai arata ca atunci cand aveai doar 20 de ani. Incearca sa mananci mai sanatos, mai des si mai putin, fa putina miscare si ingrijeste-te mai mult. Este esential ca si femeia, si barbatul sa aiba grija de propriul corp in relatie. Inceteaza sa fii delasator/delasatoare cu privire la propria persoana. Cu cat te vei aprecia pe tine insuti/insati mai mult, cu atat vei deveni mai atragator/atragatoare in ochii celuilalt.

6. Invata sa-i apreciezi gesturile

Poate nu-ti aduce flori si nici nu-ti trimite mesaje dulci in timpul zilei, asa cum face partenerul prietenei tale. Pana una alta, gesturile de iubire nu sunt predefinite, dar asta nu inseamna ca nu are propriul mod de a-si arata afectiunea. Poate se trezeste inaintea ta si te asteapta cu cafeaua facuta. Poate iti lasa tie ultimul iaurt din frigider pentru ca stie ca obisnuiesti sa-ti iei la pachet la serviciu. Oricat de mic ar fi gestul celuilalt, invata sa-i apreciezi pentru ceea ce face.

Citeste continuarea pe lyla.ro

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel