Sari la conținut

1,5 milioane de victime ale recoltării forţate de organe din China

Jefuirea deţinuţilor politic de organe, din China comunistă, se face la o scară şocantă – este concluzia unei noi investigaţii publicate pe 22 iunie.

Scandalul este cunoscut de mai mulţi ani. În urma unor mărturii obţinute pe surse de ziarul Epoch Times, pe 6 iulie 2006, doi canadieni – un fost secretar de stat, David Kilgour şi avocatul David Matas – au publicat unraport în urma unei anchete desfăşurate pe parcursul a doi ani. Concluzia lor: „Când veţi citi raportul vă veţi îngrozi”. După un an – în care au apărut noi dovezi şi ancheta a fost continuată, raportul a fost actualizat; iar în 2009, după apariţia altor dovezi, inclusiv mărturii ale beneficiarilor macabrei industrii, date ca urmare a publicării rapoartelor iniţiale, cei doi au publicat cea de-a treia ediţie – în cartea „Recoltarea Sângeroasă” (Organ Harvesting) pentru care au fost nominalizaţi la Premiul Nobel pentru Pace în 2010.

Pe parcursul anilor cazul a fost analizat independent şi de Ethan Gutmann, scriitor, jurnalist de investigaţie, fellow la Brookings Institute, care a funcţionat numeroşi ani în cadrul Camerei de Comerţ sino-americane de la Beijing, şi autor a două cărţi – Loosing the new China – despre relaţia coruptă a big business-ului american cu Partidul Comunist – şi „Carnagiul”(The Slaugher), despre jaful de organe din China.

În ultimii ani cei trei şi-au unit forţele pentru a duce mai departe ancheta, publicând, pe 22 iunie, o cu totul nouă viziune asupra crimei organizate la scară naţională, intitulată „Recoltarea sângeroasă / Carnagiul: O actualizare”. Concluzia anchetei? „Regimul chinez s-a angajat în uciderea în masă a deţinuţilor politic”..

Noile dovezi strânse dezvăluie amploarea jafului de organe din China: în jur de 1,5 milioane de deţinuţi politic au devenit victimele unei industrii macabre, secrete, organizată de partidul-stat comunist. Organele victimelor sunt extrase cu forţa şi vândute pentru profit [miliarde de dolari – n.r], în spitalele de pe întinsul Chinei. Marea majoritate a victimelor sunt oameni nevinovaţi, în mare parte practicanţi Falun Gong – o antică şcoală de qigong care cuprinde un set de exerciţii lente, meditative, cu un standard moral bazat pe principiile Adevăr, Compasiune, Toleranţă”.

Autorii raportului, preluat de publicaţii prestigioase precum CNNGlobe and Mail, etc. au examinat programele de transplant aparţinând unui număr de peste 700 de spitale din China, rapoarte mass-media, propaganda oficială, reviste medicale, site-uri ale spitalelor şi un mare număr de site-uri web arhivate. Au fost analizate inclusiv veniturile spitalelor, ritmul uimitor de creştere al infrastructurii spitaliceşti de transplant din China, numărul de paturi, personalul chirurgical, programele de instruire, fondurile acordate de stat, etc.

„Concluzia finală a acestui raport actualizat, şi într-adevăr, a lucrării noastre anterioare, este faptul că regimul chinez s-a angajat în uciderea în masă a deţinuţilor politic, în primul rând practicanţi Falun Gong, dar şi alţii…, în scopul de a obţine organe pentru transplant. Trecem [în raport – n.r.] prin mai mult de 700 de spitale, unele dintre ele în detaliu. Ajungem la cifra oficială raportată [10 mii de cazuri anual, n.r.] de regimul chinez analizând doar volumul transplanturilor efectuate la câteva spitale. [În realitate, n.r.] avem de a face cu un multiplu al acestui număr. Multe dintre spitale sunt relativ noi, sau au aripi noi de transplant sau paturi nou adăugate. Acest lucru nu s-ar fi întâmplat fără siguranţa că aprovizionarea cu organe va continua”, a declarat avocatul David Matas.

Cu toate că Partidul Comunist susţine că în China se fac anual doar circa 10.000 de transplanturi de organe, raportul celor trei arată că transplanturile au devenit o industrie masivă în China, numărul acestora fiind de multe ori mai mare decât se ştia anterior.

Potrivit analizei, spitalele chineze au transplantat între 60.000 şi 100.000 de organe anual, începând cu anul 2000, totalizând până în prezent aproximativ 1,5 milioane de cazuri – şi tot atâtea victime.

„Deşi recoltarea de organe de la deţinuţi se practică în China de câteva zeci de ani, amploarea fenomenului a căpătat proporţii naţionale începând cu anul 2000, la circa un an după ce liderul Partidului Comunist Chinez, Jiang Zemin, a ordonat persecuţia împotriva practicanţilor Falun Gong.

Genocidul lent, aşa cum îl numesc Matas, Kilgour şi Gutmann, a început în 1999, când numărul aderenţilor Falun Gong îl depăşea pe cel al membrilor de Partid – conform informaţiilor făcute publice chiar de conducerea comunistă a Chinei.

De-a lungul celor 17 ani, milioane de practicanţi Falun Gong au fost aruncaţi în lagăre de muncă, închisori negre, centre de spălare a creierului etc., unde au fost bătuţi şi torturaţi pentru a renunţa la convingerile lor spirituale. Persecuţia a culminat cu dezvoltarea acestei industrii bazate pe jaful de organe, transformând un grup persecutat într-o uriaşă bancă de organe.

China a devenit astfel singurul stat în care prelevarea de organe este folosită ca metodă de execuţie şi eradicare politică. În spitalele din China timpul de aşteptare pentru un organ este de doar două-trei săptămâni – ceva de neimaginat în alte ţări. Victime ale acestui sistem macabru de “exploatare” a prizonierilor de conştiinţă au devenit, pe lângă practicanţii Falun Gong, şi creştini, uiguri sau tibetani”.

Acest nou tip de crimă – recoltarea forţată de organe de la deţinuţii politic – a intrat în atenţia Organizaţiei Mondiale pentru Investigarea Persecuţiei Falun Gong (WOIPFG – World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong) care şi-a început anchetele în martie 2006.

Şapte ani mai târziu, Parlamentul European a emis o rezoluţie prin care China este chemată să „pună capăt imediat practicii de recoltare de organe de la deţinuţi politic”, iar ţări precum Spania, Israel, Italia, Taiwan, Australia şi-au modificat legislaţia penală şi din domeniul transplanturilor pentru a opri fluxul de „turişti” pentru transplanturi.

Pe 13 iunie a.c., Camera Reprezentanţilor din Congresul american a adoptat în unanimitate o rezoluţie care condamnă recoltarea forţată de organe de la practicanţii Falun Gong şi de la alţi deţinuţi politic din China.

Miercuri, 29 iunie, autorii raportului vor prezenta concluziile în Parlamentul European. Descoperirile lor au potenţialul de a schimba fundamental modul în care operează industria de transplant de organe.

Concomitent, peste 195 de europarlamentari au semnat o Declaraţie Scrisăcare cere încetarea recoltării sistematice de organe de la deţinuţii politic în China şi implementarea rezoluţiei din decembrie 2013 .

În context, practicanţii Falun Dafa din România cer politicienilor români să sprijine implementarea rezoluţiei Parlamentului European şi îşi cheamă concetăţenii să li se alăture la stoparea acestei atrocităţi, semnând petiţia pentru oprirea persecuţiei din China.

De asemenea îndemnăm politicienii români să sprijine implementarearezoluţiei Parlamentului European, şi să pună în aplicare măsuri concrete pentru se a asigura că România şi cetăţenii săi nu sunt complici la crimele Partidului Comunist împotriva umanităţii.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel