Din cuprinsul articolului
S-ar putea să fii nedumerit când observi care se dovedesc a fi primele semne ale menopauzei precoce: perioade neregulate, creștere în greutate, oboseală, modificări ale libidoului sau bufeuri. Crezi, ce se întâmplă? „Am doar 40 de ani – trebuie să fie începutul perimenopauzei”.
Dar când menstruația se oprește și nu revine, s-ar putea să te trezești la menopauză timpurie.
Menopauza precoce apare între 40 și 45 de ani, când o femeie prezintă simptome de menopauză și apoi trec 12 luni fără menstruație. Multe femei la această vârstă se simt prea tinere pentru menopauză, iar ideea de a-și pierde capacitatea de reproducere poate fi o adevărată zguduială.
Menopauza precoce este adesea neașteptată și nedorită și poate aduce simptome foarte dificile. Chiar dacă această schimbare poate fi greu de acceptat la început, odată ce înțelegi ce se întâmplă, poți lua măsuri naturale pentru a te simți bine și pentru a-ți susține sănătatea generală.
Dacă ați observat modificări în corpul dumneavoastră, acestea ar putea fi semne timpurii ale menopauzei, cum ar fi acestea:
Aceste simptome sunt foarte confuze atunci când se lovesc, deoarece menopauza precoce este probabil ultimul lucru pe care îl aveți în minte. Dar în interiorul corpului se întâmplă și alte schimbări pe care nu le poți simți, inclusiv pierderea osoasă, care deseori accelerează în timpul tranziției la menopauză.
Pierderea osoasă care începe cu debutul menopauzei precoce este o preocupare reală. Medicul dumneavoastră vă poate verifica densitatea osoasă cu un test de urină cu n-telopeptide care măsoară turnover-ul osos. Dar chiar dacă testele confirmă creșterea turnover-ului osos, există multe pe care le puteți face în mod natural pentru a vă salva oasele și corpul, în menopauza timpurie și nu numai.
Chiar dacă simptomele fiecăreia sunt foarte asemănătoare, menopauza precoce, perimenopauza și menopauza sunt evenimente diferite pentru corpul tău.
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…