Sari la conținut

12 probleme de sănătate pe care le anunță durerile de burtă

Daca va confruntati cu dureri de abdomen, este foarte posibil ca anumite organe sa nu functioneze cum trebuie. Este foarte important sa recunoasteti simptomele si sa cereti ajutorul unui medic specialist, motiv pentru care mai jos trecem in revista cateva posibile cauze ale durerilor abdominale.
1. Constipatie. Este principala cauza a durerii abdominale, mai ales daca nu ati mai avut un scaun de aproxmativ 3 zile. Sunt mai multe explicatii pentru constipatie, dar, de cele mai multe ori este vorba de o alimentatie incorecta si deshidratare.

2. Afectiuni ale rinichilor. Acestea cauzeaza durere la nivel abdominal si durere la urinare. In cazuri mai severe, pot aparea febra, nevoia continua de a urina si sange in urina. Este nevoie sa luati antibiotice.

3. Apendicita. Acel mic tub localizat pe fundul intesinului gros se numeste apendix. Cand apendixul este inflamat, apar dureri puternice de spate si stomac, stari de voma, ameteala si febra. Este nevoie de interventie chirurgicala.
4. Obstructie intestinala. -Durerea – primul simptom in cazul ocluziilor jejnului si ileonului, are aracter ondulant si este cauzata de prezenta contractiilor intestinale deasupra leziunii si contractiei mezenterului adiacent; in ocluziile prin leziuni localizate la nivelul colonului, peristaltica este mai moderata, iar durerea are caracter de crampa.

Volvulisul, hernia sau tumorile sunt obstructii intestinale care cauzeaza crampe severe, diaree, constipatie, greata si varsaturi. Pacientii au nevoie de tratament chirurgical.

5. Indigestie alimentara. Indigestia cauzeaza varsaturi, febra, diaree si dureri abdominale. Cea mai buna solutie este sa schimbati dieta, sa va hidratati si sa luati antibiotice.
6. Probleme de intestine. Durerile abdominale pot fi provocate si de SII si BII. Acestea sunt insotite de stari de voma, diaree severa, sangerare rectala, prezenta mucusului in scaun, dureri ale abdomenului inferior, crampe si flatulenta. Hidratati-va si schimbati dieta.
7. Diverticulita. Din cauza aceste afectiuni, se formeaza o umflatura de-a lungul peretilor intestinului cauzand febra, diaree cu sange si dureri puternice abdominale. Se recomanda antibioticele si interventi chirurgicala.
8. Afectiuni ale tractului urinar. Durerile in partea stanga abdomenului inferior pot fi provocate si de bacteria numita cistita. Se recomanda antibioticele.
9. Afectiuni ale barbatilor. Este vorba de afectiuni ale cordonului spermatic, afectiuni ale testiculelor si gonoree. Toate cauzeaza dureri abdominale. Se recomanda antibioticele sau tratamentul chirurgical, depinde de gravitate.
10. Afectiuni ale femeilor. Sarcina ectopica este un posibil motiv al durerilor abdominale. O alta cauza ar putea fi endometrioza, cresterea de tesut uterin in afara uterului. Pacientele pot resimti dureri abdominale, ameteala si varsaturi. Incercati sa luati analgezice, dar daca e mai grav se recomanda interventia chirurgicala.
11. Afectiuni ale pielii. Durerile abdominale pot fi cauzate si de dermatita sau zona zoster. Mai pot aparea si senzatie de iritatie si mancarime sau senzatie de arsura. Tratamentul chirurgical, hidratarea si antibioticele sunt cele ce se recomanda in aceste situatii.

12. Vase de sange abdominale. Abdomenul nostru este pilonul principal pentru cele doua mari nave. Puteti experimenta dureri in abdomenul inferior din cauza afectiunilor Henoch-Schonlein, angiodem ereditar, ateroscleroza sau anevrisme in aorta. Se recomanda antibioticele si interventia chirurgicala.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel