Din cuprinsul articolului
12 mai, Ziua Internațională a Asistenților Medicali. Pentru că au cele mai inspirate răspunsuri la întrebarea ”Doare?”, astăzi le mulțumim asitentelor medicale.
Această zi este sărbătorită pe parcursul unei săptămâni, în multe țări, precum Australia, Statele Unite, Canada etc, denumită „National Nurses Week”. Asociațiile naționale ale asistenților au un rol important în informarea, consilierea, încurajarea și sprijinirea în desfășurarea activității acestei categorii de profesioniști.
De cele mai multe ori, asistentele sunt singurii profesioniștii din domeniul sănătății care asigură asistență medicală pentru populația aflată în zone dezavantajate. Acestea pot contribui semnificativ la îmbunătățirea stării de sănătate a oamenilor din întreaga lume prin atenția acordată îngrijirii persoanei suferinde și prevenirii îmbolnăvirii cronice a acesteia. Ei reprezintă peste o treime din forța de muncă aflată în sistemul de sănătate și lucrează adesea în condiții dificile.
„Pentru că au cele mai inspirate răspunsuri la întrebarea ”Doare?”, astăzi le mulțumim Asistentelor Medicale! 12 mai – Ziua Internațională a Asistentelor Medicale.
Pentru devotamentul și profesionalismul lor, Departamentul Asistente Medicale – ”Solidaritatea Sanitară” le mulțumește tuturor Asistentelor Medicale și Asistenților Medicali și le urează La Mulți Ani!”, se arată într-o postare pe contul de Facebook al Federației „Solidaritatea Sanitară” din România.
În România, există Facultăți de Asistență Medicală în cadrul Universităților de Medicină, iar activitatea profesională și științifică a asistenților medicali este supervizată de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, organism similar cu cel al Colegiului Medicilor.
Consiliului Internațional al Asistenților Medicali celebrează Ziua internațională a asistenților medicali, marcând ziua de naștere a asistentei medicale Florence Nightingale (12 mai 1820), din 1974. Ea a deschis prima școală pentru asistentele medicale pe lângă Spitalul ”Saint Thomas” din Londra (1860), realizând primul pas în pregătirea profesională și instituțională a asistentelor medicale.
Până atunci asistentele erau considerate persoane nepregătite, care îndeplineau munci umilitoare. Florence Nightingale a pus bazele moderne ale asistenței medicale. Ca semn al recunoașteri meritelor sale, regina Victoria a decorat-o în 1904 cu Crucea Roșie Regală. În 1907, a devenit prima femeie din Marea Britanie recompensată cu Ordinul de Merit.
ICN a celebrat această zi pentru prima dată în 1965, potrivit site-ului nursingworld.org. Dorothy Sutherland a trimis, în 1953, o sesizare președintelui american Dwight David Eisenhower în care solicita proclamarea unei „Zile a asistentelor” în luna octombrie a anului următor, potrivit www.softschools.com.
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…
Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…
Diagnostic crunt pentru un actor celebru. Vestea că un mare actor american are cancer a…
Faza lunii pe 5 noiembrie 2024. Sfaturi importante: Pe 5 noiembrie 2024, Luna crește, a…
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…